Όσα έγιναν στο πάρτι για τα 10 χρόνια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Exodos

Όσα έγιναν στο πάρτι για τα 10 χρόνια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, γιόρτασε τα δέκα χρόνια της ίδρυσης της. 

Για τον εορτασμό των δέκα χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό πάρτι παρουσία των υποψηφίων και εκπροσώπων του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Το πάρτι έγινε για άλλη μια χρονιά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Ακαδημία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και κλείνει φέτος τα δέκα χρόνια. Με επίκεντρο τα Βραβεία Ίρις και τις ελληνικές ταινίες, γιορτάζει αυτή τη δεκαετία με προβολές σε όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η πρωτοβουλία αυτή, θέτει τις βάσεις για ένα εναλλακτικό δίκτυο διανομής, που τα επόμενα δέκα χρόνια, θα φέρει την ελληνική ταινία πιο κοντά στο κοινό όλης της χώρας.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν όπως πάντα οι Έλληνες κινηματογραφιστές, που με συνέπεια και σε διάρκεια, δημιουργούν, πειραματίζονται και διαπρέπουν.

Στη διαδικασία των Βραβείων Ίρις φέτος, συμμετείχαν 18 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, 15 μεγάλου μήκους ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ), 34 ταινίες μικρού μήκους και 4 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, που από φέτος η Ακαδημία βραβεύει σε ξεχωριστή κατηγορία.

Το παρόν στο πάρτι για τον εορτασμό των δέκα χρόνων από την ημέρα της δημιουργίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έδωσαν αγαπημένοι ηθοποιοί, οι οποίοι πόζαραν στον φωτογραφικό φακό.

Πηγή φωτογραφιών: ndp

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved