Ulster American: Από 30 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Αθηνά
Haris Germanidis
Exodos

Ulster American: Από 30 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Αθηνά

Ένα από τα πιο επιτυχημένα σύγχρονα έργα, μια μαύρη κωμωδία με παθιασμένη ένταση και θέμα την φιλοδοξία, την πολιτική ορθότητα και την ταυτότητα, ανεβαίνει από τα τέλη Οκτωβρίου στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Τρεις καλλιτέχνες, ένας ηθοποιός, μια συγγραφέας και ένας σκηνοθέτης συναντιούνται σε ένα άδειο θέατρο για να συζητήσουν το έργο που πρόκειται να ανεβάσουν και φιλοδοξούν ότι θα απογειώσει τις καριέρες τους. Ο Τζέι, ο βραβευμένος με Όσκαρ αμερικανός ηθοποιός επιθυμεί διακαώς να συνδεθεί με τις ιρλανδικές ρίζες του. Ο Λη, ο άγγλος ανερχόμενος σκηνοθέτης είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει. Και η Ρουθ η μαχητική βορειο-ιρλανδή συγγραφέας πασχίζει να κάνει την φωνή της να ακουστεί.

DSC_3463-Edit-v3-Edit.jpg

Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι την στιγμή που αρχίζουν να συζητούν τις προκλήσεις του έργου. Κουβέντα στην κουβέντα, οι αληθινοί τους χαρακτήρες αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, καθώς περνούν τις «κόκκινες γραμμές» τους, η πολιτική ορθότητα πάει περίπατο και η παθιασμένη συζήτηση μετατρέπεται σε βίαιη έκρηξη…

Το Ulster American πραγματεύεται τις εκφοβιστικές μεθόδους της εξουσίας, την σύγχυση της πολιτισμικής ταυτότητας, την ανεξέλεγκτη δύναμη των social media, την cancel culture, το κίνημα #metoo και την φίμωση της γυναικείας φωνής – παραμένει όμως ένα έργο εξωφρενικά αστείο και αιχμηρό. Μια σάτιρα για θέματα του σήμερα, θέματα που λίγοι θα τολμούσαν να αγγίξουν, για σκέψεις που πολλοί κάνουν αλλά πολύ λίγοι τολμούν να εκφράσουν. Είναι ένα τολμηρό έργο για την υποκρισία αυτών που απολαμβάνουν τα προνόμια μιας πατριαρχικής κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα διατυμπανίζουν το πόσο φεμινιστές, πόσο προοδευτικοί και πόσο «woke» είναι.

Orestis1.jpg

Ο Ορέστης Τζιόβας στο θέατρο Αθηνά

Nikouli1.jpg

Ο Κώστας Νικούλι στο θέατρο Αθηνά

GIOULI1.jpg

Η Γιούλη Τσαγκαράκη στο θέατρο Αθηνά

ULSTER ονομάζεται μία από τις 4 αρχαίες επαρχίες της Ιρλανδίας – αυτή στον Βορρά. Tο έργο του David Ives, αν και κυκλοφόρησε μόλις το 2018, έχει ανέβει πολλές φορές στο θέατρο, με μεγάλη επιτυχία. Πολύ σύντομα το πολυβραβευμένο έργο θα ανέβει μια ακόμη φορά στο Λονδίνο, με πρωταγωνιστές τους Woody Harrelson, Andy Serki και Louisa Harland.

Η παράσταση ULSTER AMERICAN δεν συνίσταται για θεατές κάτω των 16 ετών

ULSTER AMERICAN

Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας

Πρωταγωνιστούν: Ορέστης Τζιόβας, Κώστας Νικούλι, Γιούλη Τσαγκαράκη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαριόλη

Παραγωγή: MAROSSOULIS Productions

Επικοινωνία/Προβολή: Αγλαΐα Παγώνα

Θέατρο ΑΘΗΝΑ

Πατησίων & Δεριγνύ 10,

Τηλέφωνο: 210 8237330

Δευτέρα, Τρίτη, ώρα 21:00

Εισιτήρια: 20,18,16,14

Διάρκεια: 80 λεπτά

Προπώληση: https://www.more.com/theater/ulster-american/

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved