Λαμπερά εγκαίνια για το Δημοτικό θέατρο Πειραιά
Lifestyle

Λαμπερά εγκαίνια για το Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Με το σύνθημα «Λιμάνι... στον πολιτισμό» το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά άνοιξε χθες τις πύλες του για το κοινό.

Λαμπερά ήταν τα εγκαίνια της πρώτης ημέρας εκδηλώσεων για την επανέναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά. Πλήθος πολιτικών και καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων άρχισαν να προσέρχονται από νωρίς προχθες το απόγευμα.
Ένα mini video art με σημαντικές αναφορές στην ιστορία του Δημοτικού θεάτρου "έντυσε" όλη την πρόσοψη του κτηρίου, ενώ η συνοδεία μουσικών ήχων από τη μπάντα του Δήμου και την παιδική χορωδία, στο προαύλιο του θεάτρου, έκαναν την ατμόσφαιρα τόσο επιβλητική όσο και χαρούμενη.
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ έφθασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας. Αφού έλαβαν όλοι τις θέσεις τους μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, τελέστηκε ο αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ και ακολούθησαν οι ομιλίες του Δημάρχου της πόλης, Βασίλη Μιχαλολιάκου,του Πρωθυπουργού, κ Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Παπούλια. Η μεγάλη ώρα έφθασε,τα φώτα έσβησαν και η αυλαία του Δημοτικού θεάτρου άνοιξε ξανά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Στην αρχή το κοινό απόλαυσε ένα βίντεο με την ιστορία του θεάτρου και στη συνέχεια η σκηνή "ζωντάνεψε" από την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» σε σύλληψη και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού. Ο εορτασμός των εγκαινίων θα διαρκέσει έξι μέρες με ποικίλες δράσεις, που συμπεριλαμβάνουν ξεναγήσεις στο θέατρο, συναυλίες, έκθεση φωτογραφίας και την παράσταση του Φωκά Ευαγγελινού

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved