Nobu Matsuhisa: Ο διάσημος Ιάπωνας chef μιλάει για την ελληνική κουζίνα και δίνει μαγειρικά tips!
Lifestyle

Nobu Matsuhisa: Ο διάσημος Ιάπωνας chef μιλάει για την ελληνική κουζίνα και δίνει μαγειρικά tips!

Ο κορυφαίος σεφ Nobu Matsuhisa, ο άνθρωπος που έκανε τη γιαπωνέζικη κουζίνα αγαπητή σε όλο τον κόσμο, μιλάει για το τι συνιστά το καλό φαγητό αλλά και τι του αρέσει από την ελληνική γαστρονομία και τα παραδοσιακά της πιάτα!

Τι συνιστά το καλό φαγητό;

Η ποιότητα των προϊόντων, η τεχνική και το πάθος. Μου αρέσει η απλότητα. Να είναι απλό, αλλά να υπάρχει ενέργεια στο πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα. Αυτό είναι το Νobu style food. Ακόµη, η παρουσίαση πρέπει να είναι πολύ καλή. Να είναι όµορφο στο µάτι, αλλά όχι πολύπλοκο. Ισορροπία, umami, νοστιµιά, ποσότητα, όλες οι λεπτοµέρειες έχουν τη σηµασία τους (σ.σ.: umami είναι η πέµπτη γεύση πέρα από το αλµυρό, το γλυκό, το πικρό και το ξινό).

Τι τρώτε όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα;

Οταν έρχοµαι στην Ελλάδα, µου αρέσει να δοκιµάζω το ελληνικό φαγητό. Το ψητό ψάρι, η χωριάτικη σαλάτα, που µπορεί να είναι πολύ απλή, ντοµάτα, αγγούρι, κρεµµύδι, φέτα, ελαιόλαδο, και να µην είναι κάτι το ιδιαίτερο για τους Ελληνες, αλλά για µένα, που έρχοµαι από τις Ηνωµένες Πολιτείες, είναι κάτι ξεχωριστό. Τα µπιφτέκια στα κάρβουνα, που δεν είναι µπριζόλα, αλλά κιµάς, ίσως µικτός µε µοσχάρι και χοιρινό, λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο λεµόνι µετά, ίσως και λίγη σόγια σος. Τέλειο! Οι ιδέες έρχονται από τα απλά πράγµατα.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved