Τα décor trends που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει σαν να έχει βγει από περιοδικό
Lifestyle

Τα décor trends που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει σαν να έχει βγει από περιοδικό

Φαντάσου απλά, πόσο διαφορετικά θα κυλούσε η καθημερινότητά σου, εάν κατοικούσες σε ένα από τα παραμυθένια σπίτια που βλέπεις στις σελίδες των fashion ή décor περιοδικών και το Instagram feed σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλλάξει μια γυναίκα τη διάθεσή της, κανένας όμως (ούτε καν ένα νέο haircut ή μία προσθήκη στην γκαρνταρόμπα) δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση που αφήνει μία αλλαγή στον προσωπικό της χώρο και ειδικότερα, όταν αυτή ταυτίζεται απόλυτα με την προσωπικότητα και την ψυχολογία της τη δεδομένη περίοδο. Είναι για εκείνη ένας δημιουργικός τρόπος να σηματοδοτήσει μια νέα, αισιόδοξη και πολλά υποσχόμενη εποχή στη ζωή της, την οποία σκοπεύει να απολαύσει σε ένα «καταφύγιο» που θα την κάνει να νιώθει ακόμη πιο όμορφα και άνετα.

Παρότι οι περισσότερες από εμάς σπεύδουν απευθείας στα κομμωτήρια, κάποιες πιο τολμηρές αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα σπιτικό make over, κάνοντας ακόμη πιο φιλόξενους, cozy και instagramικούς τους προσωπικούς τους χώρους. Γιατί, λοιπόν, να στρεφόμαστε στα μαλλιά και τα ρούχα, κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή και να μην πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να φέρουμε τα… πάνω κάτω στο «παλατάκι» μας;

Φαντάσου απλά, πόσο διαφορετικά θα κυλούσε η καθημερινότητά σου, εάν κατοικούσες σε ένα από τα παραμυθένια σπίτια που βλέπεις στις σελίδες των fashion ή décor περιοδικών και το Instagram feed σου, αλλά και με πόσο μεγαλύτερη διάθεση θα έφευγες κάθε πρωί για να πας στο γραφείο, ξυπνώντας στο υπνοδωμάτιο των ονείρων σου και απολαμβάνοντας τον πρώτο καφέ της ημέρας, στο δικό σου dream house.

Στην περίπτωση που την περίοδο που διανύουμε, λοιπόν, αισθάνεσαι την ανάγκη να αλλάξεις ή να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου, τότε αξίζει να κάνεις την αρχή από το σπίτι σου. Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις τα κορυφαία décor trends της σεζόν, εκείνα δηλαδή που θα αναβαθμίσουν το σπίτι σου και θα το μετατρέψουν σε ένα άνετο «καταφύγιο» υψηλής αισθητικής που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη διάθεσή σου.

Μια απρόβλεπτη παλέτα γήινων αποχρώσεων

Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνεις για να αλλάξεις το σπίτι που… σου αλλάζει τη διάθεση, είναι να επιλέξεις τη χρωματική παλέτα που θα κυριαρχήσει σε αυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς που έχουν ασχοληθεί εντατικά με το interior design ή τη χρωματοθεραπεία, η ασφαλέστερη παλέτα με την οποία μπορούμε να «ντύσουμε» τον προσωπικό μας χώρο, είναι εκείνη των γήινων χρωμάτων. Πρωτότυπα μοτίβα από φωτεινές διακυμάνσεις του τιρκουάζ, «σπασμένες» αποχρώσεις του λευκού όπως το ζαχαρί, το λευκό του πάγου και το μπεζ, ανεπαίσθητες «πινελιές» από το living coral της Pantone, θα μεταμορφώσουν το σαλόνι σου σε μία «όαση» μέσα στην «καρδιά» της πόλης, η οποία θα σε ανακουφίζει από την ένταση της καθημερινότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved