7 επιπτώσεις της Εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα μας & πως τις αντιμετωπίζουμε
Lifestyle

7 επιπτώσεις της Εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα μας & πως τις αντιμετωπίζουμε

Η εμμηνόπαυση είναι μία φυσική βιολογική μετάβαση που συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες χωρίς καμμιά μας να το θέλει ή να το επιδιώκει. Η εμμηνόπαυση στην γυναίκα επέρχεται όταν στις ωοθήκες δεν υπάρχουν πια ωάρια προς γονιμοποίηση. Αυτό συμβαίνει κατά μέσο όρο στην ηλικία των 48-52 ετών.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της εμμηνόπαυσης είναι η μεγάλη πτώση των ορμονών και κυρίως των οιστρογόνων τα οποία είναι συνυπεύθυνα για την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, στοιχεία απαραίτητα για την σφριγηλότητα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι σημαίνει η μείωση των ορμονών για την επιδερμίδα μας :

  • Μείωση της ελαστικότητας του δέρματος λόγω της χαμηλής παραγωγής ελαστίνης που οδηγεί ακόμη και σε αλλαγή του περιγράμματος του προσώπου μας
  • Ξηρότητα και αφυδάτωση της επιδερμίδας μας από την μείωση των λιπιδίων που παράγονται αλλά και στη γενικότερη κατακράτηση νερού στο σώμα μας
  • Λέπτυνση της επιδερμίδας μας λόγω της δυσχέρειας στην μικροκυκλοφορία βασικών θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου
  • Εμφάνιση ρυτίδων που οφείλονται στη μείωση του κολλαγόνου
  • Λιπαρότητα και ακμή διότι αυξάνεται η παραγωγή σμήγματος
  • Οι πόροι της επιδερμίδας μας φαίνονται μεγαλύτεροι λόγω της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστικού ιστού
  • Αλλαγή του χρώματος της επιδερμίδας μας και εμφάνιση καφέ κηλίδων εξαιτίας της ακανόνιστης παραγωγής μελανίνης

Στο πρόσωπό μας οι αλλαγές αυτές είναι πιο ευδιάκριτες γιατί εκεί υπάρχουν πολλοί υποδοχείς οιστρογόνων και επιπλέον γιατί το πρόσωπό μας είναι συνεχώς εκτεθειμένο στους περιβαλλοντικούς παράγοντες (ήλιος, κρύο, καυσαέριο, τραυματισμοί, κλπ) άρα και πιο ευαίσθητο.

Παρόλα αυτά όμως, είναι στο χέρι μας να φροντίσουμε σωστά την επιδερμίδα μας στην περίοδο της εμμηνόπαυσης και ν’ αποτρέψουμε την πρόωρη γήρανση της. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η επιλογή, κάθε φορά, του κατάλληλου πρωτόκολλου αντιγήρανσης για τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας μας. Στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, για παράδειγμα, και ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε χρειαζόμαστε συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ σε υψηλή περιεκτικότητα, γλυκερίνη, έλαια που περιέχουν ω3-6 λιπαρά, φλαβονοειδή, αμινοξέα, πεπτίδια, βιταμίνες C, E, Α και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Για την περιεμμηνόπαυση, το στάδιο δηλαδή στο οποίο βιώνουμε τις πρώτες διαταραχές στην έμμηνο ρύση, ενδείκνυται η κρέμα προσώπου Neovadiol Redensifying & Lifting day, μία ενυδατική κρέμα ημέρας με υαλουρονικό οξύ σε υψηλή περιεκτικότητα που ενυδατώνει την επιδερμίδα μας (+40%), αυξάνει την ελαστικότητα (+22%) και τη σφριγηλότητα της (+13%) ενώ παράλληλα αντιστρέφει τη διαδικασία της λέπτυνσης και δίνει ξανά όγκο στην επιδερμίδας μας. Το εκχύλισμα Cassia και το φυσικό σάκχαρο Proxylane που εμπεριέχονται στη σύστασή της, κάνουν το δέρμα λείο και μειώνουν τις ρυτίδες.

Στην εμμηνόπαυση προτιμάμε την κρέμα προσώπου Neovadiol Replenishing Anti-sagginess day μία ενυδατική κρέμα ημέρας με ω3-6-9 από φυσικό έλαιο πίτουρου ρυζιού που θρέφει την επιδερμίδας, αυξάνει την παραγωγή λιπιδίων, συσφίγγει την επιδερμίδα μας κατά 25% ενώ βελτιώνει την πυκνότητα της κατά 17%. Το εκχύλισμα Cassia και το φυσικό σάκχαρο Proxylane που εμπεριέχονται στη σύστασή της, κάνουν το δέρμα λείο ενώ μειώνουν τις ρυτίδες κατά 28%.

Βεβαίως, για να πετύχουμε την αντιγήρανση δεν φτάνει μόνο η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας μας με εξειδικευμένες αντιγηραντικές κρέμες αλλά χρειαζόμαστε προσεγμένη διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, λαχανικά, φρούτα, πολύ νερό και καθημερινή άσκηση, ακόμα και ήπια (περπάτημα).

Μην ξεχνάμε όμως ότι η ψυχική ισορροπία και η αυτοπεποίθησή μας στηρίζονται κυρίως στην υγιή μας εμφάνιση !

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved