Σήμερα ανακηρύσσεται και επίσημα βασιλιάς ο Κάρολος! Τι ορίζει το πρωτόκολλο
Lifestyle

Σήμερα ανακηρύσσεται και επίσημα βασιλιάς ο Κάρολος! Τι ορίζει το πρωτόκολλο

Αυτή τη μέρα θα τη θυμάται για όλη την υπόλοιπη ζωή του ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Κάρολος, αφού πρόκειται και επίσημα να αναλάβει τον θρόνο του μετά από αναμονή 70 ολόκληρων χρόνων. 

Σήμερα (10/9) ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ που έφυγε στα 96 της χρόνια πριν από δύο μέρες, θα ανακηρυχθεί και επίσημα ο νέος βασιλιάς αφού συνεδριάσει το Συμβούλιο Διαδοχής στις 12,00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.

Η συνεδρίαση θα λάβει μέρος στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου και μία ώρα αργότερα από τον εξώστη θα αναγνωστεί δημόσια η ανακήρυξή του σε βασιλιά.

Θα ακολουθήσει ο όρκος που θα δώσει ο Κάρολος στο έθνος, παρουσία του Δούκα της Κορνουάλης, της βασιλικής συζύγου του, Καμίλα, της πρωθυπουργού, Λιζ Τρας και του υπουργικού συμβουλίου.

Αύριο, Κυριακή, θα αναγνωστεί η ανακήρυξη και σε κάθε επαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Φυσικά, με την αλλαγή αυτή, έρχονται και σημαντικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ακόμα και ο Εθνικός Ύμνος άλλαξε μετά από 70 ολόκληρα χρόνια και πλέον αναφέρει «God save the king» αντί για «God save the queen» που έλεγε μέχρι πρότινος.

Η πρώτη απόφαση που πήρε ως βασιλιάς ο Κάρολος ήταν ότι θα αναφέρεται παγκοσμίως με το όνομα "Βασιλιάς Κάρολος Γ'" και όχι ως Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος που είναι τα άλλα τρία του ονόματα.

Με την ανακήρυξή του σε βασιλιά, ο Κάρολος εγκαταλείπει τον τίτλο του Δούκα της Κορνουάλης που κατείχε, τον οποίο και παραχωρεί φυσικά στον μεγάλο του γιο και πρώτο στη διαδοχή του θρόνου William και φυσικά τη σύζυγό του Kate.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved