Το Χριστουγεννιάτικο «τελετουργικό» της βασιλικής οικογένειας-Γιατί ζυγίζονται πριν & μετά το δείπνο
theroyalfamily instagram
Lifestyle

Το Χριστουγεννιάτικο «τελετουργικό» της βασιλικής οικογένειας-Γιατί ζυγίζονται πριν & μετά το δείπνο

Μία περίεργη συνήθεια κρατά από τις αρχές του 20ού αιώνα η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και η οποία ακόμα και σήμερα συνεχίζει να υπάρχει πριν και μετά το εορταστικό δείπνο την ημέρα των Χριστουγέννων. 

Τη συγκεκριμένη παράδοση στο παλάτι επέβαλε ο προπάππους του βασιλιά Καρόλου Γ', ο βασιλιάς Εδουάρδο VII ο οποίος βασίλεψε από το 1901 έως το 1910.

Σύμφωνα με το Grazia, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Εδουάρδου, ο ίδιος επέβαλε στους καλεσμένους του και στη βασιλική οικογένεια την ημέρα των Χριστουγέννων να ζυγίζονται πριν και μετά το εορταστικό δείπνο ώστε να υπάρχουν και αποδείξεις ότι είχαν απολαύσει το λουκούλλειο γεύμα που είχε ετοιμαστεί για την ημέρα. Έτσι, όσοι είχαν φάει δίχως... αύριο, ήταν αρκετά βαρύτεροι από ό,τι πριν φάνε και έτσι ήταν δεδομένο ότι είχαν απολαύσει το δείπνο τους.

Their Majesties King Charles III And Queen Camilla - Coronation Day

Το συγκεκριμένο τελετουργικό είχε απασχολήσει τα media παγκοσμίως το 2018, όταν αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα της Μέγκαν Μάρκλ, η Doria, είχε προσκληθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' να περάσει τα Χριστούγεννα με τη βασιλική οικογένεια στο κτήμα τους στο Sandringham. Ήταν λοιπόν απορία πολλών αν η Doria θα δεχόταν να γίνει μέρος του συγκεκριμένου εθίμου ή θα κατάφερνε να το αποφύγει φέρνοντας τη δικαιολογία ότι δεν το ενστερνίζεται άρα δεν θα ανέβαινε στη ζυγαριά, επειδή είναι Αμερικανίδα και έτσι δεν χρειάζεται να ακολουθεί κατά γράμμα το βασιλικό πρωτόκολλο.

Όμως, ως έθιμο υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον Pablo Larraín για την ταινία του 2021 «Spencer». Σε μία σκηνή της ταινίας, η πρωταγωνίστρια Kristen Stewart που ενσάρκωσε την Νταϊάνα, φτάνει στο κτήμα Sandringham όπου έχει πάει για τα Χριστούγεννα στις αρχές της δεκαετίας του '90. Κατά την είσοδό της καλείται να ζυγιστεί και δεν καταφέρνει να κρύψει αποστροφή της για αυτή την περίεργη παράδοση. Δείτε τη συγκεκριμένη σκηνή παρακάτω:

Πάντως, οι επικριτές της βασιλικής οικογένειας χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη παράδοση για να εκφράσουν για ακόμα μία φορά την αντίθεσή τους, θυμίζοντας σε κάποιους πόσο μπορεί να υπέρφερε η πριγκίπισσα Νταϊάνα όσο ζούσε στο παλάτι καθώς είναι γνωστό ότι έπασχε από βουλιμία.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved