Βαρβάρα (Ασουρέ)
#tsoulotip: Η υφή του γλυκού κατά τη διάρκεια που είναι ζεστό θα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή, τόσο ώστε να θυμίζει ένα χυλωμένο ριζότο. Καθώς κρυώνει θα σφίξει.
ΥΛΙΚΑ
1400 ml Νερό
400 γρ. Σιτάρι αποφλοιωμένο
400 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Ξανθή σταφίδα
100 γρ. Ξέρα βερίκοκα
100 γρ. Σύκα ψιλοκομμένα
50 γρ. Μαύρη σταφίδα
50 γρ. Καρύδια, χοντροκομμένα
50 γρ. Φυστίκια Αιγίνης
50 γρ. Αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
50 γρ. Φουντούκια, αποφλοιωμένα
2 κ.σ. Κορν φλάουερ, διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
Κανέλα, για το σερβίρισμα
Ροδόνερο (προαιρετικά)
Σπόρους ροδιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ