Lemon pie
Taste

Lemon pie

#tsoulotip: Αν δεν έχουμε φλόγιστρο ψήνουμε το γλυκό μαζί με τη μαρέγκα στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα.

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την τάρτα:

140 γρ. Βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

100 γρ. Ζάχαρη άχνη

1 Αυγό και έξτρα 1 κρόκο για το άλειμμα της ζύμης

200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. Σιμιγδάλι, ψιλό

2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

1 Πρέζα αλάτι

Υλικά για την κρέμα λεμονιού:

350 ml. Νερό

220 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα

Ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια

3 κ.σ. Κορν φλάουρ

2 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ

4 Κρόκους από μέτρια αυγά

2 κ.σ. Βούτυρο

Υλικά για τη μαρέγκα:

4 Ασπράδια αυγών

6 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved