Kitchen Lab: Συνταγές για ένα απλό καλοκαιρινό τραπέζι
Taste

Kitchen Lab: Συνταγές για ένα απλό καλοκαιρινό τραπέζι

Συνταγές για ένα απλό καλοκαιρινό τραπέζι, προτείνει ο ‘Ακης Πετρετζίκης  στο «Kitchen Lab» της Κυριακής 14 Ιουνίου, στις 16:50.

Για πρώτο πιάτο σερβίρει μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα και κατσικίσιο τυρί. Σε ένα μπολ ο Άκης βάζει μουστάρδα, μέλι, αλάτι, πιπέρι, ξίδι βαλσάμικο και ανακατεύει. Προσθέτει αργά ηλιέλαιο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Συνεχίζει με τα λαχανικά, κόβοντας με ένα peeler κολοκύθι, αγγούρι και καρότο σε λεπτές φλούδες. Τα βάζει σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο, τα σουρώνει και τα βάζει σε μπολ. Προσθέτει τη βινεγκρέτ και ανακατεύει. Κόβει ένα νεκταρίνι και μία βανίλια σε μικρά κομμάτια και τα βάζει στο μπολ, προσθέτει ανάμεικτη σαλάτα και ανακατεύει ξανά. Βάζει το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια, κουκουνάρι και φράουλες και σερβίρει με δυόσμο.

Ένα all time classic φαγητό, κοτόπουλο με πατάτες, είναι το κυρίως γεύμα στο κυριακάτικο μενού, σε μία εκδοχή, σύμφωνα με την οποία είναι σε, μόλις 25 λεπτά, στο πιάτο σας.

Ξεκινάει την προετοιμασία αφαιρώντας τη ράχη από το κοτόπουλο. Βάζει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη, πάπρικα και καλύπτει όλη την επιφάνειά του. Μεταφέρει στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρει σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρεί και αφήνει στην άκρη. Τοποθετεί ξανά τη χύτρα στη φωτιά και βάζει πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Σβήνει με χυμό από λεμόνια, βάζει ρίγανη, το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, καλύπτει με το καπάκι και σιγοβράζει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αποσυμπιέζει τη χύτρα ταχύτητας, αφαιρεί το κοτόπουλο, πιέζει τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ όσο είναι ακόμα ζεστές μέχρι να γίνουν πουρές, και σερβίρει με πιπέρι, ελαιόλαδο και ρίγανη.

Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει ένα απίθανο και λαχταριστό παγωτό πραλίνα γάλακτος, που θα είναι στην κατάψυξή σας σε λίγα λεπτά, χωρίς παγωτομηχανή, αλλά μόνο με 6 υλικά, καλή διάθεση και αγάπη για... παγωτό!

Πρώτα φτιάχνει την πραλίνα φουντουκιού. Βάζει φουντούκια σε ταψί και ψήνει σε προθερμασμένο φούρνο για 4 με 5 λεπτά. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνει λίγη ζάχαρη και αφήνει να λιώσει. Μόλις λιώσει, προσθέτει άλλη λίγη για να πέσει η θερμοκρασία και να μην καεί η καραμέλα. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές μέχρι να πάρει η ζάχαρη το καστανό χρώμα της καραμέλας. Βάζει τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύει. Αφαιρεί σε λαδόκολλα και αφήνει στην άκρη να κρυώσουν καλά. Μεταφέρει τα καραμελωμένα φουντούκια μαζί με ηλιέλαιο σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάει πολύ καλά για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει πραλίνα. Σε αυτό το σημείο έχει φτιάξει την κλασική πραλίνα φουντουκιού. Για να την κάνει πραλίνα φουντουκιού γάλακτος, προσθέτει κουβερτούρα γάλακτος και χτυπάει καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για να ετοιμάσει το παγωτό, τοποθετεί στον κάδο του μίξερ κρέμα γάλακτος και χτυπάει με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε μπολ βάζει ζαχαρούχο γάλα, την πραλίνα και ανακατεύει καλά. Προσθέτει στο μπολ με την πραλίνα τη σαντιγί σε δύο δόσεις και ανακατεύει απαλά. Μεταφέρει το μείγμα σε φόρμα, το βάζει στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, ώστε να παγώσει καλά και σερβίρει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved