Λαχταριστή πάβλοβα με ροδάκινα από τον Άκη Πετρετζίκη
Υπέροχη πάβλοβα με ροδάκινα από τον Άκη Πετρετζίκη
Το διάσημο γλυκό στην πιο καλοκαιρινή του εκδοχή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τη μαρέγκα
10 ασπράδια
1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. ανθόνερο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για την επικάλυψη
500 γρ. ροδάκινα, σε κονσέρβα με σιρόπι
1 στικ κανέλα
1 φύλλο δάφνης
2-3 γαρίφαλα
1 αστεροειδή γλυκάνισο
20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. κονιάκ
1 κ.σ. μέλι
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Όσο για την εκτέλεση; Δείτε την καρέ καρέ στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ