Carrot cake από τον Άκη Πετρετζίκη
Carrot cake από τον Άκη Πετρετζίκη. Μια εύκολη συνταγή για το διάσημο αμερικάνικο κέικ καρότου με παντεσπάνι και επικάλυψη από τυρί κρέμα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το παντεσπάνι
600 γρ. καρότα
225 γρ. σπορέλαιο
375 γρ. ζάχαρη καστανή
5 αβγά
375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κοφτή σόδα μαγειρική
3/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3/4 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.σ. κανέλα
Για το frosting
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. τυρί κρέμα, κρύο, από το ψυγείο
Για το σερβίρισμα
παστέλι, κομμένο σε κομμάτια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ