Ανάποδη μηλόπιτα με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Ανάποδη μηλόπιτα με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη. Μία μοναδική μηλόπιτα και γέμιση σοκολάτας. Ένα ιδανικό επιδόρπι
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αβγό, μεσαίο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml ξινόγαλο
150 γρ. μέλι
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για την επικάλυψη
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. βούτυρο, +έξτρα για το ταψί
4 μήλα κόκκινα
Για το σερβίρισμα
παγωτό βανίλια
φύλλα δυόσμου
σάλτσα καραμέλας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ