Άκης Πετρετζίκης: Μας έδωσε την περιβόητη συνταγή για χαλβά στραγάλι της Εμινέ Ερντογάν!
Taste

Άκης Πετρετζίκης: Μας έδωσε την περιβόητη συνταγή για χαλβά στραγάλι της Εμινέ Ερντογάν!

Ο Άκης Πετρετζίκης έδωσε την περίφημη συνταγή για χαλβά στραγάλι της Εμινέ Ερντογάν!

Ο χαλβάς στραγάλι προσφέρθηκε ως επιδόρπιο στο γεύμα που παρέθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προεδρικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ΣΚΑΪ συζητώντας το θέμα έβαλε στο παιχνίδι τον Ακη Πετρετζίκη, ζητώντας του να φτιάξει τον περίφημο χαλβά. Η συνταγή κατέληξε στα χέρια του γνωστού σεφ ο οποίος πριν λίγη ώρα ανήρτησε τη συνταγή στο ιστοτότοπό του akispetretzikis.com.

Ο ίδιος σχολίασε: «Ε… ένας χαμούλης έγινε! 😉 Αυτός είναι ο περιβόητος χαλβάς με στραγάλια που όλοι ψάχνετε σήμερα! ❤️ #syntaghthshmeras».

Υλικά συνταγής για χαλβά στραγάλι
500 γρ. νερό
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το άλειμμα
250 γρ. στραγάλια, ανάλατα
Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη
κανέλα

Η εκτέλεση της συνταγής είναι:

  • Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες που θα βάλουμε το χαλβά
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
    Βάζουμε στο multi τα στραγάλια και τα χτυπαμε μέχρι να γίνουν αλεύρι.
  • Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
  • Τοποθετούμε ξανά μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι από στραγάλια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για για 2-3 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε, και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες, αφήνουμε για μια ώρα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved