Κατερίνα Καινούργιου: Αυτό είναι το γλυκό που ετοιμάζει κάθε χρόνο για το πασχαλινό τραπέζι
Taste

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτό είναι το γλυκό που ετοιμάζει κάθε χρόνο για το πασχαλινό τραπέζι

Πάσχα 2022: Η Κατερίνα Καινούργιου δεν λατρεύει ούτε τη μαγειρική αλλά ούτε και την ζαχαροπλαστική.

Και αυτό είναι κάτι που έχει παραδεχτεί και δημοσίως στην εκπομπή της, Super Κατερίνα, ουκ ολίγες φορές. Μάλιστα, όχι μόνο δεν μαγειρεύει αλλά αποφεύγει γενικότερα να καταναλώνει γλυκά και άλλα εδέσματα που έχουν θερμίδες καθώς προσέχει πάρα πολύ τη σιλουέτα της.
Για ιδιαίτερες περιστάσεις και σε κάποιες περιπτώσεις όμως επιλέγει να το κάνει και αυτά που φτιάχνει είναι λαχταριστά!
Έτσι λοιπόν, έχει και μια συνταγή που δεν παραλείπει ποτέ να ετοιμάσει για το πασχαλινό τραπέζι.
Η Κατερίνα Καινούργιου λοιπόν φτιάχνει κάθε Πάσχα ένα πεντανόστιμο γλυκό και μάλιστα έχουμε και τη λαχταριστή συνταγή της!

Υλικά:

Για την κρέμα

  • 900ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη (χωρισμένη σε 50 γρ. και 100 γρ.)
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, φρέσκο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φασόλι βανίλιας
  • 300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), παγωμένη

Για τη διακόσμηση

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • λίγη κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Σ’ ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ βάλε 50 γρ. ζάχαρη και τους κρόκους και
µε γρήγορες κινήσεις ανακάτεψε µε αυγοδάρτη για 4′, µέχρι το µείγµα να αφρατέψει. Πρόσθεσε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεµα µε τον αυγοδάρτη, µέχρι ο χυλός να αποκτήσει µια βελούδινη υφή χωρίς σβώλους.
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάλε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη (100 γρ.)
και το φασόλι βανίλιας. Άφησέ τα για 5΄ σε χαµηλή φωτιά µέχρι να
βράσουν.

Άδειασε το µείγµα σε µια µεσαία κατσαρόλα και βράσε για 4΄ σε µέτρια φωτιά. Ανακάτεψε µε τον αυγοδάρτη, µέχρι να πήξει η κρέµα. Τέλος, πρόσθεσε το εκχύλισµα βανίλιας, ανακάτεψε και κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Πρόσθεσε το βούτυρο σε κοµµατάκια κι ανακάτεψε µέχρι η κρέµα να πάρει µια οµοιόµορφη και βελούδινη υφή. Άδειασε την κρέµα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ (ή ταψί) διαστάσεων 27×18 εκ. Κάλυψε την επιφάνεια της κρέµας µε διάφανη µεµβράνη και άφησέ τη για 30΄ σε θερµοκρασία δωµατίου για να κρυώσει.

Στον κάδο του µίξερ χτύπησε σε δυνατή ταχύτητα για 3΄ την παγωµένη κρέµα γάλακτος, µέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.

Κάλυψε τον πάτο του πυρέξ µε ένα πακέτο µπισκότα (κράτησε ένα µπισκότο για το τέλος).
Ίσως χρειαστεί κάποια να τα σπάσεις, ώστε να χωρέσουν σωστά.

Πάνω στα µπισκότα άπλωσε την κρέµα µε µία σπάτουλα και στη συνέχεια στρώσε το δεύτερο πακέτο.

Το αποτέλεσμα:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved