Αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Το πιο λαχταριστό γεύμα για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι!
Θα χρειαστείτε:
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό, μεσαίο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
400 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
250 γρ. ζωμό κοτόπουλου, ή νερό
Για το σερβίρισμα
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
φύλλα δυόσμου
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ