Ραφιόλια με πλιγούρι και φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Taste

Ραφιόλια με πλιγούρι και φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ραφιόλια με πλιγούρι και φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη. Η κρητική εκδοχή των ιταλικών ραβίολι σε μια συνταγή για πιτάκια με πληγούρι και φέτα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για τη ζύμη

440 γρ. αλεύρι σκληρό

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το λάδωμα του μπολ

10 γρ. αλάτι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

250 γρ. νερό

Για τη γέμιση

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

100 γρ. πλιγούρι

150 γρ. νερό

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

150 γρ. φέτα

50 γρ. τυρί κρέμα

Για τη σύνθεση

αλεύρι γ.ο.χ.

1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

500 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved