Τρουφάκια με τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Τρουφάκια με τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
325 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. τσουρέκι
20 γρ. κονιάκ
50 γρ. γάλα πλήρες
20 γρ. μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
150 γρ. τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμη
Κόβουμε τα 200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1-1 1⁄2 λεπτό, μέχρι να λιώσει.
Θρυμματίζουμε το τσουρέκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τη λιωμένη κουβερτούρα, το κονιάκ, το γάλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κάρδαμο, τα καρύδια, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com