H σαλάτα που κατέκτησε τους πάντες – Νέα συνταγή για Μιμόζα σε 15 λεπτά
Αν ψάχνετε για μια νέα, ζουμερή και εντυπωσιακή σαλάτα, αυτή η παραλλαγή της κλασικής "σαλάτας Μιμόζα" θα σας καταπλήξει!
Ένα μυστικό συστατικό, το μήλο, δίνει φρεσκάδα και γλυκόξινη νότα, ενώ η παρασκευή της διαρκεί μόλις 15 λεπτά.
Πάρις Αλεξάνδρου: Αυτά είναι τα «διάσημα» pancakes που φτιάχνει και μόνος του – Η συνταγή

Υλικά:
• 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (καπνιστό ή βραστό)
• 120 γρ. καρότα
• 3 αυγά
• 1 γλυκόξινο μήλο
• 2-3 κ.σ. μαγιονέζα ή ελληνικό γιαούρτι
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά, για γεύση)
• 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. μηλόξυδο
• Αλάτι, κατά προτίμηση
• 2-3 κ.σ. λιωμένο τυρί (ή τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου)
• Ξηροί καρποί (για γαρνίρισμα – προαιρετικά)
Προετοιμασία:
1. Ετοιμάστε το κοτόπουλο
Αν χρησιμοποιείτε βραστό φιλέτο, βράστε το μέχρι να μαλακώσει, αφήστε το να κρυώσει και μετά κόψτε το σε λεπτές ίνες. Αν προτιμάτε καπνιστό, απλώς κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
2. Βράστε τα αυγά
Βράστε τα αυγά μέχρι να σφίξουν, αφήστε τα να κρυώσουν, και διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους.
3. Ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά
o Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα.
o Καθαρίστε και τρίψτε το μήλο στον χοντρό τρίφτη.
o Τρίψτε τα ασπράδια και τους κρόκους ξεχωριστά.
o Τρίψτε το λιωμένο τυρί ή το τυρί κρέμα.
4. Ετοιμάστε το ντρέσινγκ
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα (ή το γιαούρτι) με το λιωμένο σκόρδο, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι.

Συναρμολόγηση (σε στρώσεις):
1. 1η στρώση: Κοτόπουλο – απλώστε το σε στρώση και καλύψτε με λίγο από το ντρέσινγκ.
2. 2η στρώση: Καρότα – στρώστε τα ομοιόμορφα και προσθέστε σάλτσα.
3. 3η στρώση: Κρόκοι αυγών – λιωμένοι με πιρούνι, μετά σάλτσα.
4. 4η στρώση: Τριμμένο μήλο.
5. 5η στρώση: Τριμμένο λιωμένο τυρί – προσθέστε και πάλι λίγη σάλτσα.
6. 6η στρώση: Τριμμένα ασπράδια αυγών.
7. Τελική πινελιά: Απλώστε το υπόλοιπο ντρέσινγκ στην επιφάνεια και γαρνίρετε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια ή αμύγδαλα), αν θέλετε.
Τζέσικα Άλμπα: Ανακάλυψε την ελληνική κουζίνα – Έφτιαξε κεφτεδάκια με τζατζίκι & έδωσε τη συνταγή!
Δεν πρόλαβες να μαγειρέψεις; Η Έλενα Ασημακοπούλου αποκάλυψε την πιο γρήγορη «μαμαδίστικη» συνταγή
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε μαραθόπιτα και έδωσε την τέλεια συνταγή!