Πώς να φτιάξεις το τέλειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Eύκολα & στιλάτα με βοηθό τις Βανδή-Αλικάκη!
Αν δεν έχεις ακόμη αποφασίσει τι θα μαγειρέψεις σήμερα μην αγχώνεσαι καθόλου! Η Mυρτώ Αλικάκη και η Δέσποινα Βανδή μοιράζονται συνταγές που σώζουν την τελευταία στιγμή, νόστιμες, γρήγορες και απόλυτα γιορτινές.
Από κυρίως πιάτα που κάνουν εντύπωση μέχρι και το τέλειο ψωμί που κάνει όλο το τραπέζι να γλείφει μέχρι και τα δάχτυλα του, οι δύο αγαπημένες κυρίες σου δίνουν όλο το χριστουγεννιάτικο manual στο πιάτο.
Βανδή: Στην επίσημη προβολή της ταινίας «Σπασμένη φλέβα» του Μπισμπίκη - Παρόντες & οι γονείς του
Κοτόπουλο στη γάστρα με ανανά & ντομάτα
Η Μυρτώ Αλικάκη προτείνει ένα από τα πιο ζουμερά, γιορτινά κοτόπουλα. Μαρινάρεται σε πελτέ ντομάτας και χυμό ανανά, ένας συνδυασμός που δίνει απίθανη γλύκα και χρυσαφένιο ψήσιμο. Με λαχανικά και ρύζι, γίνεται το απόλυτο comfort πιάτο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Κοτόπουλο με μουστάρδα, κρασί & κρέμα – το πιάτο που όλοι θα ζητήσουν συνταγή
Ένα πιάτο που σερβίρεται συνήθως στα «καλά» τραπέζια, αλλά γίνεται πανεύκολα. Θέλει μόνο μια καλή γάστρα, λευκό κρασί και μπόλικη κρέμα γάλακτος. Σερβίρεις με ρύζι και είσαι έτοιμη.
Χοιρινό με πατάτες και ανανά – το πιο γιορτινό comfort food
Λιώνει στο στόμα, έχει γλυκόξινη νοστιμιά και γεμίζει όλο το σπίτι με άρωμα Χριστουγέννων. Ένα πιάτο που πάντα εντυπωσιάζει χωρίς κόπο.
Bonus από τη Δέσποινα Βανδή: Vegan πατατοπιτάκια… έκπληξη!
Πατατοκεφτέδες με σοταρισμένα λαχανικά μέσα, ιδανική λύση για όσους δεν τρώνε κρέας ή θέλουν ένα πιο ελαφρύ ορεκτικό. Ψήνονται ή τηγανίζονται και εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα.
Βράσε πατάτες και μόλις κρυώσουν τις πολτοποιείς όπως για πουρέ και προσθέτεις αλεύρι όσο χρειαστεί για να μπορείς να πλάσεις μικρές μπάλες! Στη συνέχεια κάνεις μια λακουβίτσα στη μέση και γεμίζεις την μπάλα πατάτας με λαχανικά της αρεσκείας σου που έχεις ήδη ψιλοκόψει και σοτάρει με λίγο λάδι κι αν θέλεις προσθέτεις λίγο τυρί vegan, η ό,τι αγαπάει η καρδιά σου και είτε τα βάζεις στο φούρνο με λίγο λάδι είτε σε αντικολλητικό τηγάνι!
Και φυσικά: Το πιο αφράτο χριστουγεννιάτικο ψωμί
Η Δέσποινα μοιράζεται τη δική της συνταγή για ψωμάκι – σκέτο ή γεμιστό με φέτα και θυμάρι. Με 3 απλά υλικά και λίγη υπομονή, βγαίνει το πιο αχνιστό, μυρωδάτο καρβέλι που συμπληρώνει τέλεια κάθε γιορτινό τραπέζι.
Διαβάστε επίσης: