Αθηνά Ωνάση: «Κληρονόμησε» και τη δυστυχισμένη ζωή της μητέρας της, Χριστίνας; (photos)
VIP Life

Αθηνά Ωνάση: «Κληρονόμησε» και τη δυστυχισμένη ζωή της μητέρας της, Χριστίνας; (photos)

Πριν από λίγες μέρες (29 Ιανουαρίου) η Αθηνά Ωνάση έκλεισε τα 37 της χρόνια. Τα περισσότερα από αυτά, παρά το γεγονός ότι τα πέρασε μέσα στα πλούτη και τη χλιδή, ήταν αρκετά δύσκολα. 

Αν και ακόμα είναι πολύ νέα, η Αθηνά έχει ήδη ζήσει την ορφάνια από πολύ μικρή ηλικία -ήταν μόλις τριών χρονών όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα της, Χριστίνα- αλλά και ένα πολύκροτο διαζύγιο, από τον πρώτο και μοναδικό σύζυγό της Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο.

Η μητέρα της Χριστίνα, έφυγε από τη ζωή στις 19 Νοεμβρίου 1988, σε σπίτι φίλων της στην Αργεντινή. Και ήταν μόλις 38 ετών!

Και όμως! Χαμογελάει!
Μπορεί η Αθηνά να γνώρισε από μικρή την ορφάνια και να μην έχει περάσει και πολύ ευτυχισμένα μέχρι σήμερα, όμως ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει και χαμογελαστή!

Η μοναχοκόρη του Αριστοτέλη Ωνάση, η Χριστίνα είχε όλα τα φόντα για να ζήσει μία ξέγνοιαστη ζωή σαν να ήταν πριγκίπισσα. Αντ' αυτού όμως, η Χριστίνα υπήρξε πολύ δυστυχισμένη όχι μόνο λόγω των τραγωδιών της οικογένειάς της αλλά και των λάθος επιλογών της στα προσωπικά της.

Παντρεύτηκε και χώρισε τέσσερις φορές, ενώ οι αγώνες που έδινε για την απαλλαγή τόσο από τα περιττά κιλά όσο και από την εξάρτησή της σε ναρκωτικές ουσίες, ήταν απίστευτοι.

Οι τραγωδίες

Οι γονείς της Χριστίνας χώρισαν το 1959, όταν ήταν ακόμα εννέα ετών, ενώ την ίδια περίοδο είχαν αρχίσει ήδη να γράφονται πολλά δημοσιεύματα για τη σχέση του Αριστοτέλη Ωνάση με τη Μαρία Κάλλας, γεγονός που την έκανε να ντρέπεται πολύ.

Ένα μεγάλο χτύπημα για τη Χριστίνα Ωνάση ήρθε λίγο αργότερα, όταν το 1968 έγινε γνωστή η σχέση του πατέρα με τη χήρα του Τζον Κένεντι, τη Τζάκι, γεγονός που την έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Η Χριστίνα πίστευε πως η Τζάκι εποφθαλμιούσε την περιουσία του πατέρα της και ποτέ δεν την αποδέχτηκε.

Όταν η Χριστίνα ήταν 20 ετών ήρθε το πρώτο πολύ μεγάλο χτύπημα. Ο πολυαγαπημένος της αδελφός, ο Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1973. Έναν χρόνο αργότερα, η μητέρα της πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών με πολλούς να υποστηρίζουν πως επρόκειτο για αυτοκτονία.

Όταν ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή το 1975 η Χριστίνα κατέρρευσε λέγοντας στους οικείους της πως έχει πλέον μείνει ολομόναχη στη ζωή.

Αν και γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, η Χριστίνα αποφάσισε να απαρνηθεί την αμερικανική της υπηκοότητα και να ζει μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής για το υπόλοιπο της ζωής της.

Από τα είκοσι χρόνια της, είχε μαθητεύσει κοντά στον πατέρα της, στα γραφεία τους στη Νέα Υόρκη ως γραμματέας, μαθαίνοντας πολλά για τα οικονομικά και τις επιχειρήσεις.

Μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση ανέλαβε όλες τις επιχειρήσεις του, έχοντας όμως πάντα στο πλευρό της κορυφαίους συνεργάτες για να τη βοηθούν.

Άτυχη στον έρωτα

Χλιδή, πολυτέλεια και ανέσεις διέθετε η καθημερινότητα της Χριστίνας Ωνάση όμως δεν υπήρξε ποτέ ευτυχισμένη. Αρκεί να πούμε μόνο ένα περιστατικό που δείχνει πολλά για τον τρόπο που σκεφτόταν. Κάποτε, είχε ξοδέψει 30.000 δολάρια για να στείλει ένα liar jet στην Αμερική για να το στοκάρει με διαιτητικά αναψυκτικά ώστε να μην ξεμείνει ενώ κάποια άλλη στιγμή είχε παραγγείλει ένα ελικόπτερο να πετάξει από την Αυστρία στην Ελβετία για να παραλάβει και να της παραδώσει στα χέρια της μία κασέτα του David Bowie που είχε ξεχάσει.

Όταν φίλοι της τής έλεγαν πως ήταν πολύ απασχολημένοι για να περάσουν χρόνο μαζί της, η Χριστίνα ήταν ικανή να τους "χρηματοδοτήσει" για να "καθαρίσει" το πρόγραμμά τους και να είναι ελεύθεροι υποχρεώσεων. Κάποτε είχε πει στον Peter Evans που είχε γράψει τη βιογραφία του πατέρα της ότι της άρεσε να φοράει διαμάντια για... πρωινό.

Mother and daughter!
Η Χριστίνα, μετά τον χωρισμό της από τον Τιερί Ρουσέλ, ήθελε να κάνει μία νέα αρχή στην Αργεντινή μαζί με την κόρη της. Δεν πρόλαβε όμως αφού τη νίκησαν οι δαίμονές της!

Ό,τι και αν έκανε όμως, όσα λεφτά και αν σκορπούσε, η Χριστίνα δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την ευτυχία σε προσωπικό επίπεδο, ειδικά στον έρωτα.

Ο πρώτος της γάμος με τον χωρισμένο και πατέρα τεσσάρων παιδιών Joseph Bolker, κράτησε μόλις λίγους μήνες, το 1971.

Ο δεύτερος σύζυγός της, Αλέξανδρος Ανδρέαδης, Έλληνας εφοπλιστής και τραπεζίτης, κράτησε μόλις 14 μήνες.

Ο τρίτος της γάμος το 1978 με τον Ρώσο ατζέντη πλοίων Sergei Kauzov επίσης δεν κράτησε πολύ.

Ο τέταρτος και τελευταίος γάμος της με τον Τιερί Ρουσέλ το 1984 κράτησε κάτι λιγότερο από τρία χρόνια, όμως έφερε ένα παιδί στη ζωή της, την Αθηνά.

Ο Ρουσέλ δεν υπήρξε πιστός στη Χριστίνα. Μάλιστα η ερωμένη του έφερε στον κόσμο δύο παιδιά ενώ το ζευγάρι ήταν ακόμα παντρεμένο.

Έχοντας διαγνωστεί με κλινική κατάθλιψη από τα 30 της χρόνια, η Χριστίνα έπρεπε να λαμβάνει αντικαταθληπτικά χάπια όμως λέγεται ότι έπαιρνε μόνη της και άλλα φάρμακα, και χρησιμοποιούσε το φαγητό για να αντιμετωπίζει τους... δαίμονές της.

H απόδραση στην Αργεντινή

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής, η Χριστίνα είχε αποφασίσει να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της μαζί με την κόρη της στην Αργεντινή όπου και είχε επισκεφτεί αρχικά φίλους που ζούσαν στο Μπουένος Άιρες το 1988.

Τις τελευταίες μέρες της ζωής της ζούσε σε μία υπέροχη εξοχική τοποθεσία έξω από την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Στις 19 Νοεμβρίου του 1988 βρέθηκε νεκρή στο σπίτι των φίλων της. Μετά τον θάνατό της, η Αθηνά κληρονόμησε μία περιουσία που υπολογιζόταν τότε στα 250 εκατομμύρια δολάρια. Ο θάνατός της, προήλθε από καρδιακή προσβολή η οποία προέκυψε μετά από χρόνια εθισμού σε ουσίες.

Η τελευταία της κατοικία βρίσκεται δίπλα σε εκείνη του πατέρα της Αριστοτέλη και του αδελφού της Αλέξανδρου στον Σκορπιό.

Το θέμα είναι τώρα αν γράφτηκε ή όχι ο επίλογος της τραγωδίας που φέρει το όνομα Ωνάσης ή αν συνεχίζεται με την ύπαρξη της Αθηνάς Ωνάση η οποία δεν δείχνει να ζει και την πιο ευφάνταστη και ευτυχισμένη καθημερινότητα. Έχοντας την ορφάνια και τη μοναξιά να την βαραίνουν στη ζωή της, σε συνδυασμό με ένα διαζύγιο που της δημιούργησε πολλές πληγές που δεν δείχνουν να έχουν κλείσει, η Αθηνά δεν αποκλείεται, εκτός από την τεράστια περιουσία να έχει κληρονομήσει και τη δυστυχία της μητέρας της η οποία ήταν μόλις έναν χρόνο μεγαλύτερη από εκείνη όταν άφησε για πάντα τον μάταιο τούτο κόσμο.

Πηγή φωτό: athina_onassis_fanpage Instagram

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved