Το πρώτο διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου Γ: «Θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με σεβασμό»
VIP Life

Το πρώτο διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου Γ: «Θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με σεβασμό»

Ο νέος Βασιλιάς Κάρολος Γ απηύθυνε διάγγελμα προς το έθνος, στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά τον θάνατο της μητέρας του, την οποία διαδέχτηκε στον θρόνο.

Ο νέος Βασιλιάς Κάρολος έφτασε σήμερα (9/9) στο Μπάκιγχαμ μαζί με την Καμίλα. Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, γνωστός μέχρι σήμερα ως πρίγκιπας Κάρολος, θα ονομάζεται πλέον «βασιλιάς Κάρολος Γ΄», όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την μέχρι πρότινος επίσημη κατοικία του, το Clarence House.

Ο 73χρονος έγινε αυτομάτως βασιλιάς όταν η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ απεβίωσε το απόγευμα στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.

Ο Κάρολος Γ' θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ από το προεδρείο του βρετανικού κοινοβουλίου ανακοινώθηκε πως θα απευθυνθεί στους Βρετανούς στις 20:00 (ώρα Ελλάδας).

Πριν λίγα λεπτά, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ απηύθηνε το πρώτο του διάγγελμα και όπως θα δείτε είναι ντυμένος στα μαύρα και βαθιά συγκινημένος.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ η μητέρα μου έφυγε από κοντά μας. Της οφείλουμε πολλά, την αγάπη, τη στοργή, την κατανόηση. Η βασίλισσα έζησε μια ζωή εξαιρετικά. Κράτησε τις υποσχέσεις και την αξιοπρέπειά της. Αυτή την υπηρεσία ανανεώνω εγώ σήμερα, παρά την προσωπική και την οικογενειακή μας λύπη. Είναι βαθιά η αίσθηση ευγνωμοσύνης για τα περισσότερα από 70 χρόνια που υπηρέτησε τους λαούς. Έκανε θυσίες για το καθήκον της. Η αφοσίωσή της ως μονάρχη, ποτέ δεν έκανε πίσω, παρά τις αλλαγές, ακόμα και στις ώρες των εορτών, της λύπης και των απωλειών», ανέφερε ο νέος Βασιλιάς.

Και πρόσθεσε:«Όπως θυμόμαστε στην οικογένεια συνέθετε τις αρετές μαζί με το χιούμορ και με τις καλύτερες ανθρώπινες ιδιότητες. Μοιράζομαι μαζί σας την αίσθηση της απώλειας. Οι αξίες μας πρέπει να παραμείνουν σταθερές. Ο ρόλος και τα καθήκοντα της μοναρχίας όπως και οι σχέσεις του μονάρχη με την εκκλησία της Αγγλίας στην οποία η πίστη μου είναι βαθιά ριζωμένη, παραμένουν. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό προς τις αξίες και τις ευθύνες της μοναδικής παράδοσής μας και του συστήματος διακυβέρνησης μας. Υπόσχομαι ότι όσο καιρό μου δώσει ο θεός θα κρατήσω το Σύνταγμά μας στην καρδιά του έθνους μας. Όποια και αν είναι η πίστη σας, υπόσχομαι να σας υπηρετήσω με πίστη, ευθύνη και αγάπη όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved