Κάρολος: Ανακηρύσσεται βασιλιάς της Βρετανίας- Δείτε live την τελετή!
VIP Life

Κάρολος: Ανακηρύσσεται βασιλιάς της Βρετανίας- Δείτε live την τελετή!

Η Βασίλισσα Ελισσάβετ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 96 ετών την περασμένη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, σκορπίζοντας παγκόσμιο κύμα συγκίνησης, μιας και ήταν μια από τις σπουδαιότερες μορφές. 

Μετά από την είδηση του θανάτου της βασίλισσας, ανακοινώθηκε η στέψη του πρίγκιππα Κάρολου Γ', η οποία και θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στον απόηχο του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ και όλων των διαδικασιών που τηρούνται για την επόμενη μέρα της Βρετανίας. Ο βασιλιάς Κάρολος στέφεται σήμερα ως ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, τη D+1 (D-Day+1), η οποία ονομάστηκε έτσι, επειδή η ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ την περασμένη Πέμπτη έγινε σε σχετικά προχωρημένη ώρα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες την αμέσως επόμενη ημέρα.

Η όλη διαδικασία έχει ξεκινήσει από νωρίς ενώ το μεσημέρι θα γίνει η ανακήρυξη του πρίγκιππα Κάρολου σε βασιλιά της Βρετανίας ενώ μάλιστα θα μεταδοθεί για πρώτη φορά τηλεοπτικά. Η τελετή ξεκίνησε από τις 10 το πρωί (σε ώρα Βρετανίας) στο παλάτι του Άγιου Ιάκωβου, ενώ η ανακήρυξη θα γίνει δημόσια από τον εξώστη της κατοικίας.

Δείτε σχετικό βίντεο από την guardian παραπάνω:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Κάρολου:

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved