Βασιλιάς Κάρολος: Τα συσσωρευμένα προβλήματα υγείας πριν τη διάγνωση για τον καρκίνο!
VIP Life

Βασιλιάς Κάρολος: Τα συσσωρευμένα προβλήματα υγείας πριν τη διάγνωση για τον καρκίνο!

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ένα αρκετά επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, αν και μέχρι στιγμής η διάγνωση καρκίνου, είναι ό,τι πιο σοβαρό έχει κληθεί να αντιμετωπίσει. Από ποιες ασθένειες έπασχε στο παρελθόν ο βασιλιάς; 

Η είδηση για τη διάγνωση του καρκίνου από τους γιατρούς του πρόσφατα προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος έρχεται αντιμέτωπος με σοβαρές ασθένειες και προβλήματα υγείας.

Πόνοι στην πλάτη & τον αυχένα

Ο γιος του, πρίγκιπας Χάρι είχε αποκαλύψει στα απομνημονεύματά του, «Spare», πως ο πατέρας του υπέφερε από χρόνιο πόνο στον αυχένα και την πλάτη.

Οι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν τέτοιους πόνους είναι πολλαπλοί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασιλιάς Κάρολος είχε υποστεί ολίσθηση δίσκου στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Δύο χρόνια αργότερα, οι πόνοι έγιναν ακόμα χειρότεροι, όταν έπεσε από ένα άλογο και τραυματίστηκε σοβαρά.

British Royals Visit Trinity Buoy Wharf

To βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας με τη Δούκισσα της Ουαλίας στο Λονδίνο (Photo by Karwai Tang/WireImage)

Κόκκινα & πρησμένα δάχτυλα

Τα δάχτυλα των χεριών του βασιλιά Καρόλου δεν έχουν μονοπωλήσει λίγες φορές τα φώτα της δημοσιότητας.

Είναι τα λεγόμενα δάχτυλα «λουκάνικα», τα οποία διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο ακόμα και στην τελετή στέψης του νέου βασιλιά πριν από μερικούς μήνες.

Ακόμα και η μητέρα του, βασίλισσα Ελισσάβετ, είχε σχολιάσει τα δάχτυλα του γιου της, όταν ήταν μωρό.

«Το μωρό είναι πολύ γλυκό και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Έχει όμως ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χέρια για μωρό. Είναι μάλλον μεγάλα, αλλά με ωραία μακριά δάχτυλα, που δεν μοιάζουν καθόλου με τα δικά μου και σίγουρα δεν μοιάζουν καθόλου με του πατέρα του. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνουν», είχε γράψει σε μία επιστολή της.

1677778460919-591961700-karolos-(4).webp

Ο ιατρικός διευθυντής στο Pall Mall Medical στο Μάντσεστερ, Τσουν Τανγκ, είχε εξηγήσει στην «Daily Mail» τους παράγοντες που οδηγούν στα πρησμένα και κοκκινισμένα δάχτυλα.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να πάσχει από δάχτυλα-λουκάνικο. Συχνά τα πρησμένα δάχτυλα είναι σύμπτωμα κατακράτησης υγρών που μπορεί να προκληθεί από πολλές καταστάσεις υγείας. Η κατάσταση αυτή προκύπτει λόγω φλεγμονής και μπορεί να είναι αποτέλεσμα αρθρίτιδας, πολλαπλών βακτηριακών λοιμώξεων ή ακόμη και φυματίωσης. Άλλες πιθανότητες περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα αλατιού, αλλεργικές αντιδράσεις, παρενέργειες φαρμάκων, τραυματισμούς ή αυτοάνοσα νοσήματα».

Το ατύχημα που παραλίγο να τον αφήσει παράλυτο

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει σπάσει πολλά οστά του σώματός του. Από τα πιο σοβαρά ατυχήματα που είχε ήταν όταν έπεσε από το άλογο κι έσπασε τον δεξιό του αγκώνα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πόλο στο Cirencester, το 1990.

Ο τότε πρίγκιπας είχε νοσηλευτεί για τρεις ολόκληρες μέρες στο νοσοκομείο, το τραύμα του όμως δεν είχε επουλωθεί σωστά, μολύνθηκε και σύμφωνα με τους γιατρούς, θα μπορούσε να είχε μείνει ακόμα και παράλυτος.

karolos-(2).jpg

Βασιλιάς Κάρολος

Τον Ιανουάριο του 1998, ο βασιλιάς Κάρολος σημείωσε μία ακόμη πτώση από άλογο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το σπάσιμο του ενός πλευρού του.

Λίγα χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού αλεπούδων στο Ντερμπισάιρ τον Ιανουάριο του 2021, ο βασιλιάς Κάρολος έπεσε ξανά από το άλογό του και εξάρθρωσε τον ώμο του.

Τα σοβαρά χειρουργεία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος υπεβλήθη σε χειρουργείο, καθώς το 2003 είχε νοσηλευτεί για να αφαιρέσει την κήλη του.

Η κήλη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προκληθεί έπειτα από τραυματισμό του στην κηπουρική.

Πέρα από αυτό το χειρουργείο, ο βασιλιάς Κάρολος έχει κάνει επέμβαση και στα δύο του γόνατα για την αποκατάσταση σχισμένου χόνδρου.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved