Focus: «Ασκούσαμε σάτιρα, δεν θέλαμε να θίξουμε τους Έλληνες»
Media

Focus: «Ασκούσαμε σάτιρα, δεν θέλαμε να θίξουμε τους Έλληνες»

Συνεχίζεται η δίκη για τη γερμανική έκδοση του περιοδικού Focus, με τους κατηγορουμένους να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν κανένα σκοπό να θίξουν την Ελλάδα, απλώς ασκούσαν κριτική για το σημείο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.


O εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τόνισαν πως εκτιμούν την χώρα και για αυτό το λόγο και ήταν «σκληροί» στη σάτιρα που άσκησαν, ώστε να «χτυπήσουν» τους πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα σε κακή κατάσταση. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής εθνικού συμβόλου και υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τους Έλληνες, διευκρινίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και ως εκ τούτου η κατάσταση στην χώρα επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο πολίτη». «Τα επίμαχα δημοσιεύματα αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας εξαιτίας δικαιολογημένου ενδιαφέροντος» προσέθεσαν στη συνέχεια. Από την πλευρά της, η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, μία εκ των μηνυτών,
κατέθεσε στο δικαστήριο ότι «τόσο το εξώφυλλο όσο και το δημοσίευμα του περιοδικού Focus προσβάλλει του Έλληνες και τους κατηγορεί ότι κινούνται με βάση τη διαφθορά και τη σήψη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved