Κώστας Γαβράς: «Οι πολιτικοί παραδόθηκαν»
Media

Κώστας Γαβράς: «Οι πολιτικοί παραδόθηκαν»

«Οι πολιτικοί είναι απόλυτα παραδομένοι στις αγορές και την οικονομία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Γαβράς σε συνέντευξη του στην ισπανική "Εl Pais".

«Ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγορές είναι εκείνες που αποφασίζουν για τις χώρες. Οι πολιτικοί δεν έχουν πια καμία εξουσία, την έχουν παραχωρήσει απευθείας στους επενδυτές και τις τράπεζες» δηλώνει ο Έλληνας σκηνοθέτης με αφορμή την νέα του ταινία με τίτλο «Το Κεφάλαιο».

«Η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι η δημοκρατία πρέπει να προσαρμοθεί στις αγορές. Η Ευρώπη έχει πλέον υποταχθεί πλήρως στις αμερικανικές τράπεζες και ο Βορράς επιδιώκει ανοιχτά την πλήρη φτωχοποίηση του Νότου. Οι φτωχοί είναι εκείνοι που βιώνουν τις συνέπειες αυτής της κρίσης", υπογραμμίζει μιλώντας έξω από τα δόντια στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

«Έχω μιλήσει με μια σειρά οικονομολόγων για την τελευταία μου ταινία και όλοι είναι απαισιόδοξοι για την έκβαση αυτής της κατάστασης. Για εκείνους είναι πολύ ξεκάθαρο ότι η οικονομία είναι πάνω απ΄ όλα, ακόμα και από τους πολιτικούς. Και η οικονομία καθοδηγείται από τις αμερικανικές τράπεζες οι οποίες λειτουργούν χωρίς όρους, κανονισμούς και δεσμεύσεις. Κάνουν ό,τι θέλουν την οικονομία της Ευρώπης».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved