Μαρία Χούκλη: «Θεωρώ ότι κανείς οφείλει να περιφρουρεί και την προσωπική του ζωή»
Media

Μαρία Χούκλη: «Θεωρώ ότι κανείς οφείλει να περιφρουρεί και την προσωπική του ζωή»

Για το αν η χώρα θα μπορούσε να βγει από την κρίση, πώς αντιμετωπίζει έναν πολιτικό που λέει ψέματα αλλά και τους λόγους που δεν εκθέτει την προσωπική της ζωή, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Μαρία Χούκλη.


Θα μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση;
«Αργά ή γρήγορα θα βγούμε από την κρίση. Το θέμα είναι πόσο αργά ή πόσο γρήγορα, αυτό είναι το ζητούμενο. Νομίζω ότι ένας κύκλος έκλεισε και πάμε για τον δεύτερο τώρα. Αρκεί σε αυτόν τον δεύτερο να διορθωθούν μεγάλες αδικίες, να ανακουφιστεί ο κόσμος, που πραγματικά έχει υποστεί τις περισσότερες συνέπειες από την κρίση και σαφέστατα χρειάζεται ένα σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης. Αυτό είναι το επείγον»
Όταν έχετε έναν πολιτικό απέναντι σας ο οποίος διαπιστώνετε ότι λέει ψέματα στον κόσμο ή είναι ενάντια στα πιστεύω σας, πώς το χειρίζεστε; «Σ' αυτή τη δουλειά δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Μπορεί όμως να υπάρξει έντιμη υποκειμενικότητα. Να είναι, δηλαδή, ένας δημοσιογράφος αμερόληπτος, να δέχεται τη διαφορετική άποψη και να προσπαθεί να φωτίσει την άποψη του άλλου ή να καταδείξει τα αντιφατικά της στοιχεία. Τις προσωπικές απόψεις κανείς τις αφήνει στο σπίτι του όταν πάει να κάνει αυτή τη δουλειά»
Μπορείτε να το κάνετε αυτό;
«Δεν το πετυχαίνεις πάντα. Αυτό είναι και ζήτημα εμπειρίας, αλλά αυτό οφείλουμε να κάνουμε ως δημοσιογράφοι»

Έχετε την εικόνα -και λόγω του δελτίου ειδήσεων- της σοβαρής, δυναμικής γυναίκας. Είναι δική σας επιλογή που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος περισσότερες πτυχές της προσωπικότητας σας αλλά και της προσωπικής σας ζωής; «Ναι, δεν θεωρώ ότι χρειάζεται. Οταν πάει κάποιος στον γιατρό μαθαίνει και όλο το υπόλοιπο κομμάτι της προσωπικότητας του, πλην αυτό που χρειάζεται εκείνη τη στιγμή; Νομίζω πως όχι. Ε, το ίδιο είναι και τώρα, απλώς η τηλεόραση επειδή δείχνει, φαίνεσαι εκεί, μοιραία δημιουργείται μεγαλύτερη περιέργεια για τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Άλλωστε και το ίδιο το μέσο έχει αυτό το χαρακτηριστικό, να δούμε πίσω από την κουρτίνα. Για μένα αυτό δεν χρειάζεται. Αρκεί κανείς να βλέπει μια έντιμη και σοβαρή προσπάθεια να ενημερώσω σωστά τον κόσμο. Αυτό πιστεύω , .πως αρκεί και όλα αυτά τα χρόνια έτσι κινούμαι»
Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους σας που έχουν μπει στη διαδικασία να εκθέσουν την προσωπική τους ζωή...
«Εμένα δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, αντιθέτως θεωρώ ότι κανείς οφείλει να περιφρουρεί και την προσωπική του ζωή. Δεν είναι όλα φόρα παρτίδα», λέει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μιλώντας στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved