Τάσος Χαλκιάς: «Προσωπικά δεν αποδέχομαι την κριτική»
Media

Τάσος Χαλκιάς: «Προσωπικά δεν αποδέχομαι την κριτική»

Κάποια στιγμή ο Τάσος Χαλκιάς εξοργίστηκε με τους κριτικούς της τηλεόρασης.

«Δεν ενοχλήθηκα, γιατί κανένας δεν καταφέρθηκε εναντίον μου. Αλλά θα σου πω το εξής: Έχω πάει σε πρωινή εκπομπή και ο παρουσιαστής μου είπε: «Σ' αυτή τη μεγάλη επιτυχία που παίζετε πώς βλέπετε τη συμμετοχή σας» Και συνέχισε λέγοντας: «Ποιος δε θα ήταν ευτυχής να παίζει σε μια τέτοια σειρά...» Έπειτα έδωσε μια συνέντευξη ο ίδιος και, όταν τον ρώτησαν, «Σας αρέσει το Παρτάλι;» απάντησε: «Όχι. Δεν το βλέπω». Αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά» τόνισε στο Super tv.
-Μιλάτε για τον Γιώργο Λιάγκα...
«Δεν είναι το θέμα αν ο Γιώργος Λιάγκας το είπε χαριτολογώντας. Δε με ενοχλεί αυτό. Δε θίγομαι. Αν καταφέρεσαι ενάντια σε κάποια τηλεοπτική δουλειά, καλά κάνεις, από τη στιγμή που κάποιοι σε έχρισαν τηλεκριτικό. Προσωπικά όμως δεν αποδέχομαι την κριτική. Δέχομαι την οποιαδήποτε μορφή δημοσιογραφίας, εκτός από αυτή. Η αλήθεια είναι ότι, αν δεν υπήρχαν ηθοποιοί και αν δεν υπήρχαν σειρές, δε θα υπήρχαν και οι κριτικοί.»
- Με τον ίδιο τρόπο πολλά επαγγέλματα δημιουργούνται ακριβώς για να καλύψουν κάποια άλλα. Και τα βουλκανιζατέρ δεν υπήρχαν πριν εμφανιστούν τα αυτοκίνητα.
«Τα συνεργεία αυτοκινήτων διορθώνουν το εργαλείο σου, δεν το χαλάνε. Οι κριτικοί στο χαλάνε. Ποιος μπορεί να ξέρει ποιος είναι ο Άμλετ αν όχι ο ηθοποιός που έχει μελετήσει και ο σκηνοθέτης που θέλει να ανεβάσει το έργο; Ποιος; Ένας θεατρολόγος»
-Μα ο θεατρολόγος είναι πτυχιούχος πανεπιστημιακής σχολής. Δε γίνεται κριτικός εν μία νυκτί.
«Βεβαίως. Πώς μπορεί όμως να ξέρει αυτός που έχει σπουδάσει τον αγώνα τριών τεσσάρων ανθρώπων να ανεβάσουν κάποιο έργο; Ακολούθησε το σκεπτικό τους. Ξέρει ποιο ήταν; Για να γράψεις κριτική, πρέπει να παρακολουθήσεις μια δουλειά από τη γέννηση της μέχρι τη στιγμή που θα παρουσιαστεί.»
-Δεν αποδέχεστε τον Γεωργουσόπουλο;
«Ο Γεωργουσόπουλος είναι δάσκαλος του γένους και έτσι θα μείνει στην Ιστορία. Ο θεατρικός κριτικός είναι άλλη δουλειά που έκανε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.»
-Υπήρξε όμως και κριτικός.
«Ήταν εποικοδομητικός, γιατί ποτέ δεν έγραψε ενάντια σε κάποια παράσταση, παρά μόνο τη διαφωνία του. Ποτέ δεν είπε: «Μην πάτε να τη δείτε». Οι σημερινοί κριτικοί ξεκινούν με το «Δεν το συνιστώ. Μην πατήσει άνθρωπος». Τι είναι αυτό; Εσύ θα πεις στον κόσμο το τι θα δει; Γράψε τι σου άρεσε και άσε τα άλλα.»
-Πήρατε ποτέ κάποιον κριτικό να παραπονεθείτε;
«Όχι βέβαια. Εγώ δεν έχω με κανέναν πρόβλημα. Όταν όμως κάποια χρόνια μετά ξεκινά να δουλεύει κάτι στην ελληνική τηλεόραση όπου απασχολούνται το λιγότερο ογδόντα άνθρωποι, βγαίνεις να κάνεις τον μάγκα με το μεροκάματο του άλλου; Με το δικό τους μεροκάματο ποιος θα κάνει τον μάγκα;»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved