Αντώνης Κανάκης: «Το "Ράδιο Αρβύλα" είναι και ένα talk show εκτός όλων των άλλων»
Media

Αντώνης Κανάκης: «Το "Ράδιο Αρβύλα" είναι και ένα talk show εκτός όλων των άλλων»

Ποιο είναι το χειρότερο τηλεοπτικό πρόγραμμα στην ελληνική τηλεόραση; Τι πιστεύει ο Αντώνης Κανάκης;

«Χαχαχα! Αυτή είναι ερώτηση! Χωρίς περιστροφές και με απόλυτη ευθύτητα. Φοβάμαι όμως ότι δεν θα υπάρξει ανάλογη απάντηση. Μισό λεπτό να σκεφθώ κάτι από αυτά τα ψεύτικα που λένε προς αποφυγήν απάντησης... Το βρήκα! "Τι να σας πω, αυτό που είναι το χειρότερο για κάποιον είναι το καλύτερο για κάποιον άλλον". Τα κατάφερα;» τόνισε στο Βήμα.

-Δεν νομίζω. Τέλος πάντων. Θα κάνατε κάτι άλλο εκτός από το «Ράδιο Αρβύλα»; Όπως για παράδειγμα ένα talk show, που είναι και της μόδας...

«Το "Ράδιο Αρβύλα" είναι και ένα talk show εκτός όλων των άλλων και μάλιστα, όταν πριν από επτά χρόνια πήγε καθημερινά στις 11 το βράδυ, αποτέλεσε έναυσμα για την τωρινή βραδινή ζώνη των βασισμένων στην αμερικανική λογική talk shows στις 11. Φοβάμαι λοιπόν ότι φέρουμε κάποια ευθύνη για τη μόδα στην οποία αναφέρεστε, αν και το πρώτο καθαρόαιμο late night talk show στη σχετικά πρόσφατη ιστορία της τηλεόρασης ήταν το "Αργά". Οπως και η τηλεόραση, έτσι και τα talk shows είναι πολύ αφηρημένες έννοιες. Δεν είναι συγκεκριμένα πράγματα ή concepts. Το concept σε ένα talk show είναι ο άνθρωπος, ο λόγος του, το περιεχόμενό του, η τηλεοπτική του ικανότητα, η ποιότητά του, το επικοινωνιακό του χάρισμα, η κουλτούρα του κ.τ.λ. Αυτό το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον γιατί πιστεύω πολύ στον άνθρωπο και στον λόγο. Το τι επιλέγει να κάνει, το τι μπορεί να κάνει και το τι προβάλλει τελικά κανείς, αυτό είναι το θέμα, το ζουμί. Ξέφυγα όμως μάλλον από το θέμα μας και για να απαντήσω, ναι, φυσικά και θα έκανα και θα κάνω κάτι άλλο. Το "Ράδιο Αρβύλα" του χρόνου γίνεται δέκα ετών. Ο,τι κάνω όμως ή ό,τι και να κάνω είναι απαραίτητο για εμένα να έχει νόημα, να με εκφράζει, να το πιστεύω και να νιώθω περήφανος γι' αυτό, αλλιώς προτιμώ να μην κάνω τίποτα και για αυτό από το 1988 ως και σήμερα δεν υπηρέτησα ποτέ τηλεοπτικά προκατασκευασμένα concepts αλλά προσπαθούσα να δημιουργήσω τα δικά μου. Για την ώρα πάντως ασχολούμαι πολύ και παράλληλα με τη δημιουργία του FLY 104, που είναι το νέο μου ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη, ένα ιδιαίτερο μουσικό ραδιόφωνο ξένης μουσικής, και τη δημιουργία του δισκογραφικού label και στούντιο ηχογράφησης "Handmade Records"».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved