Γιάννης Μπέζος: «Την ΕΡΤ δεν την ενδιαφέρει τόσο πολύ η θεαματικότητα»
Media

Γιάννης Μπέζος: «Την ΕΡΤ δεν την ενδιαφέρει τόσο πολύ η θεαματικότητα»

Ο Γιάννης Μπέζος υπογράφει την εκπομπή «Μιλώντας για θέατρο» που θα σηκώσει αυλαία τον Ιούνιο από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Πώς θα είναι η δομή της;
«Σαρανταπεντάλεπτη και θα προβάλλονται κατά κανόνα δύο παραστάσεις σε κάθε εκπομπή. Εχει να κάνει με όλο το φάσμα του θεάτρου. Ο,τι προσφέρει, δηλαδή, η ελληνική θεατρική σκηνή η οποία, δόξα τω Θεώ, τα έχει όλα. Ο στόχος της εκπομπής είναι το κοινό να έλθει κοντά στο θέατρο. Να του αποκαλύψει ποια είναι αυτά τα έργα που ανεβαίνουν, να μη νομίζει ότι έχουν μια πνευματικότητα η οποία δεν είναι αντάξιά του. Να αποκτήσει επαφή ο θεατής με το διεθνές ρεπερτόριο, σύγχρονο, κλασικό αλλά και το δικό μας. Θα υπάρχει και η ατζέντα της εβδομάδας, οι πρεμιέρες, οι παραστάσεις που έρχονται από το εξωτερικό. Οπως και παραστασιογραφία για εμβληματικές παραστάσεις του παρελθόντος. Ετσι οι θεατές έρχονται σε επαφή με το θέατρο με τρόπο τρυφερό και όχι πνευματικό και δασκαλίστικο», λέει στο Tv Έθνος.

Όσο για το αν τον ενδιαφέρουν τα νούμερα; «Την ΕΡΤ δεν την ενδιαφέρει τόσο πολύ η θεαματικότητα, αλλά εμένα με ενδιαφέρει. Θέλω οι θεατές να ακουμπήσουν όσο γίνεται στην εκπομπή. Θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε με πολύ γούστο και δέος, όπως αξίζει στο ελληνικό θέατρο. Είναι καιρός να κάνουμε κάτι σύγχρονο, φωτεινό, να φύγουμε από το πλατό, να μπούμε στις αίθουσες, στα καμαρίνια, να μιλήσουν όλοι οι συντελεστές. Να δουν οι θεατές πώς είναι αυτή η ζωή και να πάρουν μια μυρωδιά για το πώς γίνεται η κουζίνα της δουλειάς. Δεν θα υπάρχουν γυρίσματα σε στούντιο. Η εκπομπή θα επισκέπτεται τα θέατρα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved