Γιάννης Μπέζος: «Η ελληνική τηλεόραση έζησε στη θερμοκρασία της επιπολαιότητας»
Media

Γιάννης Μπέζος: «Η ελληνική τηλεόραση έζησε στη θερμοκρασία της επιπολαιότητας»

Για όλα όσα ακούστηκαν σχετικά με το συνολικό κόστος των περίπου 100.000 ευρώ για τα 12 επεισόδια της εκπομπής «Μιλώντας για θέατρο» που θα σηκώσει αυλαία τον Ιούνιο από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, μίλησε ο Γιάννης Μπέζος. 

«Η ΕΡΤ κοστολογεί. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτό. Θα έλεγα ότι είναι μία εκπομπή με κανονικές αμοιβές, όπως είναι όλες οι αμοιβές σήμερα. Από συναδέλφους σας άκουσα τα σχόλια, εγώ δεν παρακολουθώ. Μπορεί να πει κάποιος ακόμα και «τι θέλουμε την εκπομπή για το θέατρο;». Ο καθένας εκτιμά διαφορετικά τα πράγματα. Το κατανοώ. Και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου»

Πόσο τον έχει επηρεάσει η αρνητική κριτική που έχει δεχτεί;

«Μαθαίνω κάτι, συνήθως, τυχαία. Μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την κριτική τους, εάν δεν είναι συκοφαντική ή υβριστική. Εφόσον έχω μια δημόσια εικόνα κι έναν δημόσιο λόγο, είναι φυσικό να δέχομαι κριτική»

Το κοινό επηρεάζεται από κακές κριτικές;

«Οι άνθρωποι γνωρίζουν. Καταλαβαίνουν. Μπορεί να επηρεάζονται σε μια δεδομένη στιγμή, αλλά είναι κι αυτό στην ανθρώπινη φύση. Δεν με πειράζει. Το θέμα είναι τι λέμε εμείς στον εαυτό μας κι εάν είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας».

Ο Γιάννης Μπέζος έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές που έχουν γράψει ιστορία. Πώς βλέπει το τηλεοπτικό τοπίο σήμερα;

«Ήταν αναμενόμενο ότι θα φτάναμε εδώ. Η ελληνική τηλεόραση έζησε στο κλίμα και στη θερμοκρασία της επιπολαιότητας. Όλοι για όλα, γρήγορα. Γρήγορη αναγνωρισιμότητα, γρήγορη αποδοχή. Δεν θα μπορούσε η TV να αντέξει όλη αυτή την παραγωγή και το κοινό να την καταναλώσει. Υπήρχε μια χρονιά με σαράντα σίριαλ! Πολλές σειρές μυθοπλασίας ήταν αδιάφορες, πρόχειρες, ανόητες, γίνανε μόνο για να έχουμε δουλειά και για να καλύψουν κάποιες ώρες προγράμματος. Τώρα είμαστε στο άλλο άκρο. Δεν υπάρχει διαφήμιση, η αγορά δυσκολεύεται. Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία για τη Δημόσια Τηλεόραση να κάνει καλό και ουσιαστικό πρόγραμμα μυθοπλασίας. Δεν χρειάζονται εκατό σειρές. Δύο αλλά καλές. Γιατί βλέπουμε τις ξένες σειρές της ΕΡΤ και τις καμαρώνουμε; Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο; Δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό. Σημασία έχει το πώς κάνεις κάτι. Τις πολύ καλές σειρές τις χάιδεψε ο χρόνος. Τις άλλες τις ξεχάσαμε», δήλωσε στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved