Γιάννης Σκάλκος: «Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κι εγώ να είμαι δύσκολος άνθρωπος»
Media

Γιάννης Σκάλκος: «Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κι εγώ να είμαι δύσκολος άνθρωπος»

Ο Γιάννης Σκάλκος, μιλάει για το "μαύρο" στην ΕΡΤ, για τις προσπάθειές της να καλυτερεύσει αλλά και για τις ατυχείς αλλά και επιτυχείς συνεργασίες του στη μέχρι τώρα πορεία του στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Είχατε ατυχείς συνεργασίες στην πορεία σας;

Οι κακές συνεργασίες είναι το υποκειμενικό του κάθε συναδέλφου. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κι εγώ να είμαι δύσκολος άνθρωπος, αν και με πολλούς συναδέλφους που έχουμε κάνει ντουέτο, έχουμε αποδώσει και δεν έχω διακρίνει κάτι μεμπτό.

Τι θα σας ενοχλούσε σε μια συνεργασία;

Με ενοχλεί όταν συνάδελφοι θέλουν να πρωταγωνιστήσουν χωρίς να έχουν την απόλυτη πληροφόρηση. Είναι καλό να θέλεις να προβληθείς, αλλά πρέπει πάντα να έχεις για ασπίδα σου το ρεπορτάζ.

Μπαίνετε συχνά σε διαδικασία απολογίας;

Από τη στιγμή που δίνεις αυτό που έχεις ως καταστάλαγμα της δουλειάς σου, αυτή είναι η ασπίδα σου! Δεν τίθεται λοιπόν θέμα άμυνας, αλλά του πόσο καλά παρουσιάζεις τη δουλειά. Όλοι κρινόμαστε. Ο κόσμος κρίνει. Λάθη μπορεί να κάνουμε, αλλά η ευθύνη είναι να τα διορθώνουμε άμεσα. Μετά το λεγόμενο «άνοιγμα» της ΕΡΤ, μπορεί να υπήρξαν κάποιες αστοχίες, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να έχουν γίνει μάθημα, να βελτιωθούμε, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις.

Γίνονται πραγματικά βήματα αναδιάρθρωσης στην ΕΡΤ;

Ένας δημόσιος δημοσιογραφικός οργανισμός ξαναβρίσκει πολύ δύσκολα τα πατήματά του. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν να βρεθούν αυτά τα πατήματα, για να μην υπάρχει καμία δικαίωση ενός ακόμη πιθανού «μαύρου» στην ΕΡΤ. Οι προκλήσεις είναι πολλές σε τεχνολογικό και ειδησεογραφικό επίπεδο. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι ιθύνοντες του καναλιού και γι’ αυτό οι κινήσεις που γίνονται πρέπει να εξελίσσονται ταχύτατα. Το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό, αν εφαρμοστεί κάτι ανάλογο σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved