Παπαϊωάννου:«Διαλέγω θέµατα στην εκποµπή που και να µε εκφράζουν και να µπορούν να 'κάνουν' νούµερα»
Media

Παπαϊωάννου:«Διαλέγω θέµατα στην εκποµπή που και να µε εκφράζουν και να µπορούν να 'κάνουν' νούµερα»

Πόσο ασχολείται με τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής της "360 μοίρες" η Σοφία Παπαϊωάννου και πώς τοποθετείται στα τεκταινόμενα στον χώρο των media; Η ίδια αποκαλύπτεται... 

Σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που πέρασε από 40 κύµατα τι άλλαξε στην εκποµπή σας 360ο;

Για πρώτη φορά φέτος η εκποµπή ξεκίνησε Ιανουάριο και όχι Οκτώβριο και οι εκποµπές που θα προβληθούν φέτος, εποµένως, θα είναι λιγότερες. Αυτή είναι η ορατή αλλαγή, που σίγουρα δεν είναι καλή. Οι άλλες αλλαγές είναι πιο προσωπικές.

Η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών ταλαιπώρησε πολύ εργαζόµενους και καναλάρχες. Ποια η γνώµη σας για τα 4 κανάλια, αλλά και για την τελική απόφαση;

Οι περισσότεροι θέλουν να µπει µια τάξη, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, στο τηλεοπτικό τοπίο. Ο τρόπος που έγινε ο διαγωνισµός, από το αποτέλεσµα και µόνο, αλλά και από την κρίση του δικαστηρίου, αποδείχτηκε ότι δεν µπορούσε να σταθεί και ήταν λανθασµένος.

Ακούστηκαν σκληροί χαρακτηρισµοί για τα κανάλια (βοθροκάναλα κ.λπ.). Πώς αισθανθήκατε όταν ακούγατε όλα όσα τους χρέωσαν;

Σε όλα τα χρόνια της εργασίας µου στα κανάλια έχω γνωρίσει σκληρά εργαζόµενους, δηµοσιογράφους και τεχνικούς. Καταλαβαίνω την ανάγκη του κόσµου, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, να αποδώσει ευθύνες και να κατηγορήσει, αλλά σίγουρα οι κατηγορίες δεν µπορούν να απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως.

Πρόσφατα η ΕΡΤ ζήτησε να εξαιρεθεί από τις µετρήσεις τηλεθέασης. Πώς το σχολιάζετε;

Θεωρώ ότι όσοι καταλαµβάνουν τηλεοπτικό χρόνο πρέπει να κρίνονται το ίδιο, εποµένως και τα νούµερα τηλεθέασης πρέπει να αφορούν και τη δηµόσια τηλεόραση.

Εσείς παρακολουθείτε τα νούµερα τηλεθέασης; Πόσο επηρεάζουν την ατζέντα σας;

Βέβαια και προσπαθώ να διαλέγω θέµατα στην εκποµπή που και να µε εκφράζουν και να µπορούν να «κάνουν» νούµερα.

Η εκποµπή προβάλλεται κάθε 15 ηµέρες. Έχει επηρεάσει την απόδοσή της; Ήταν επιλογή σας;

Ήταν κοινή επιλογή. Σίγουρα για µια ενηµερωτική εκποµπή είναι καλύτερα να έχει εβδοµαδιαία επαφή µε τον τηλεθεατή. Η εβδοµαδιαία εκποµπή επίσης σε βάζει σε µεγαλύτερη εγρήγορση και µπορεί να έχει µεγαλύτερη σχέση η θεµατολογία µε την επικαιρότητα. Από την άλλη, µια 15νθήµερη εκποµπή σου επιτρέπει να κάνεις καλύτερη προετοιµασία, έρευνα, γυρίσµατα και µοντάζ. Κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Υπάρχουν πολλές στιγµές που µου λείπουν η εβδοµαδιαία εκποµπή και οι ρυθµοί της.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved