Ελ. Χρονά: «Θα ήταν ψέµα να πω ότι στα 28 χρόνια δουλειάς δεν ήλθα σε δύσκολη θέση µε συνάδελφό µου»
Media

Ελ. Χρονά: «Θα ήταν ψέµα να πω ότι στα 28 χρόνια δουλειάς δεν ήλθα σε δύσκολη θέση µε συνάδελφό µου»

Η Ελένη Χρονά που εδώ και χρόνια βρίσκεται στην κρατική τηλεόραση, έχει μάθει να μη μασάει τα λόγια της και μιλάει έξω από τα δόντια για όλα... 

Θεωρείτε πως η ΕΡΤ κερδίζει ολοένα έδαφος;

Θεωρώ πως η ΕΡΤ, αν και αντιµετωπίζει ακόµη παθογένειες, δείχνει να ενηλικιώνεται µαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος και εκµεταλλευόµενη την ανεκτίµητη πείρα και την πολύτιµη τεχνογνωσία των ανθρώπων της.

Επειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες που εργάζεστε εκεί, γιατί πιστεύετε ότι η ΕΡΤ στοχοποιείται;

Η ΕΡΤ έχει καταφέρει να κυριαρχεί πάντα στα µεγάλα γεγονότα. ∆εν είναι τυχαίο που σε κάθε δυνατό συµβάν, είτε εντός είτε εκτός συνόρων, ο τηλεθεατής πάντα βλέπει ΕΡΤ. Η δηµόσια ραδιοτηλεόραση κυριαρχεί στον τοµέα της ενηµέρωσης, µε ό,τι σηµαίνει αυτό για τα ιδιωτικά κανάλια.

Γιατί, όμως, παραμένει τόσα χρόνια στάσιμη;

Θα διαφωνήσω µαζί σας! Η ΕΡΤ µόνο στάσιµη δεν µένει, εξελίσσεται συνεχώς, ανανεώνεται, εµπλουτίζεται, εκσυγχρονίζεται. Και στην πορεία αυτή ενδεχοµένως γίνονται και λάθη. Αλλά και τα λάθη είναι για τους ζωντανούς οργανισµούς. Θα µου επιτρέψετε να επισηµάνω πως σε πολλές µεγάλες επιτυχίες της ΕΡΤ δεν της αποδόθηκε αυτή η επιτυχία, την ίδια ώρα που το παραµικρό λάθος της γιγαντώνεται και αναπαράγεται πολλάκις.

Πώς εξηγείτε ότι το BBC, αν και είναι μερικώς δημόσιο Μέσο, κάνει τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης στη Βρετανία;

Πριν συγκρίνουµε ποσοστά τηλεθέασης σε τηλεοπτικά Μέσα δύο χωρών, θα πρέπει να συγκρίνουµε τις εταιρείες που διεξάγουν έρευνες τηλεθέασης σε αυτές τις χώρες… Είναι οι ίδιες και διεξάγουν έρευνα µε το ίδιο σύστηµα; Ας αναρωτηθούν οι νοήµονες.

Εχετε έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση με συνάδελφό σας;

Θα ήταν ψέµα να σας πω ότι στα 28 χρόνια της δουλειάς µου ουδέποτε ήλθα σε δύσκολη θέση µε συνάδελφό µου, στο πλαίσιο πάντα της προσπάθειάς µου για την καλύτερη και ειλικρινέστερη αποτύπωση της είδησης. Σε χώρους παραγωγικούς και τόσο ζωντανούς, όπως είναι ένα Μέσο ενηµέρωσης, είναι δύσκολο να αποφευχθούν οι εντάσεις, αλλά το ευτυχές είναι να µαθαίνεις από αυτές.

Εχετε βιώσει ανταγωνισμό στον χώρο;

Εννοείται! Τα Μέσα ενηµέρωσης είναι κατεξοχήν ανταγωνιστικοί χώροι εργασίας. Και από αυτό τον αδιάκοπο ανταγωνισµό κρατώ τα οφέλη. Κρατώ αυτά που µε µεταµορφώνουν σε καλύτερη στη δουλειά µου και εντέλει πιο ωφέλιµη για τον πολίτη. Και δίνω µηδενική αξία σε ό,τι υποκρύπτει τακτικισµό ή αποσκοπεί σε αποκόµιση εφήµερου κέρδους.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved