Γιάννης Μπέζος: «Η τηλεόραση θέλει γούστο και δεν υπάρχει, δυστυχώς»
Media

Γιάννης Μπέζος: «Η τηλεόραση θέλει γούστο και δεν υπάρχει, δυστυχώς»

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν τον απολαμβάνουμε στη νέα σειρά του Ant1 «Πέτα τη φριτέζα».

Ο Γιάννης Μπέζος μέσα από πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρεται στην εικόνα της τηλεόρασης αλλά και για την επάνοδο της μυθοπλασίας.

Πόσο έχει αλλάξει η τηλεόραση στο πέρασμα του χρόνου; «Δεν έχει μεταμορφωθεί πολύ»

Η κρίση δεν άφησε τα σημάδια πάνω της;
«Τα άφησε πάρα πολύ. Έγιναν κινήσεις πανικού, κατέβασαν τον πήχη αρκετά και ασχοληθήκαμε αρκετά με ανοησίες. Αυτό έγινε»

Πώς είδατε την επάνοδο της μυθοπλασίας στην τηλεόραση; «Δεν υπήρχε περίπτωση να μη γίνει. Διότι κανάλι χωρίς μυθοπλασία δεν μπορεί να κρατηθεί. Δεν μπορεί να έχει μέλλον. Εννοείται, εξυπακούεται ότι πρέπει να είναι καλό το αποτέλεσμα Γιατί μπορεί να έχει πάρα πολλές σειρές, αλλά να μη «λένε» τίποτα Εάν κάτι συνεχίζει στον χρόνο και το ακολουθούν οι τηλεθεατές, σημαίνει ότι έχει πετύχει. Πρέπει, δηλαδή, να έχει ένα κομμάτι μυθοπλασίας ισχυρό ώστε να κάνει μια καλή συντροφιά στους τηλεθεατές»

Τελικά, ξεδιάλυνε η «ήρα από το στάρι» με τις δυσκολίες που ήρθαν; «Μερικές φορές ναι, μερικές φορές όχι. Νομίζω ότι τα κανάλια είναι αρκετά για την αγορά μας, κατά την άποψη μου. Επομένως, ζητείται πρόγραμμα αρκετό. Δεν πιστεύω όμως ότι έχουμε τόσα στελέχη για να είναι επανδρωμένες επαρκώς οι σειρές και οι εκπομπές. Και εξαρτάται πού στοχεύουμε κάθε φορά. Και εδώ, μάλιστα υπάρχει ένα κενό που θα έπρεπε να καλύψει η δημόσια τηλεόραση. Υπάρχει ένα κοινό το οποίο το χάνουμε με το κλίμα αυτό και ακολουθεί ξένα πράγματα συνδρομητικά κ.λπ. Ένα κοινό το οποίο θα μπορούσε να το κερδίσει η δημόσια τηλεόραση»

Δεν είστε ευχαριστημένος, δηλαδή, από την πορεία της δημόσιας τηλεόρασης μετά το μαύρο; «Δεν είναι καλύτερη. Έχουν περάσει σχεδόν 3,5 χρόνια από την ημέρα που ξαναλειτούργησε ως ΕΡΤ και δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο. Υπάρχουν κάποια σποραδικά προγράμματα που έχουν ενδιαφέρον, ιδίως κάποιες ξένες αγορές που έχουν γίνει, τα άλλα παραμένουν ίδια. Είναι δυσκίνητη»

Πιστεύετε ότι κάποια στιγμή η τηλεόραση θα μπορέσει να ξαναζήσει στιγμές του παρελθόντος; «Οι στιγμές του παρελθόντος δεν ήταν και πάρα πολύ καλές, μη νομίζετε. Υπήρξε ένας καταιγισμός παραγωγών, αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ήταν και καλές. Υπήρχαν και πολύ καλά πράγματα και πολύ ανόητα πράγματα όπως ξέρετε. Το θέμα δεν είναι το πολλά. Δεν θα μιλήσω για το σινάφι μου, ότι πρέπει να 'χουμε δουλειά, καταλάβατε. Δεν σημαίνει ότι άμα εμείς έχουμε δουλειά θα 'ναι καλή η τηλεόραση. Η τηλεόραση θέλει γούστο και δεν υπάρχει, δυστυχώς. Στοχεύουμε εύκολα στο φθηνό, στο ταπεινό», λέει ο ηθοποιός στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved