Πρεμιέρα για το "master Chef"
Media

Πρεμιέρα για το "master Chef"

Ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής, το Master Chef έρχεται στο Mega την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 21:00

Η Ευγενία Μανωλίδου παρουσιάζει και τρεις καταξιωμένοι σεφ ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Λουκάκος και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μοιράζονται τα μυστικά της μαγειρικής τους και κρίνουν τους υποψήφιους.

Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε στον Πειραιά. Γιος καραβομάγειρα έκανε δίπλα στον πατέρα του τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες των καραβιών. Μαζί του αγάπησε τη θάλασσα, τα ταξίδια και τη μαγειρική. Από νεαρή ηλικία ταξίδευε, γνωρίζοντας γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου. Το 1987 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο που είναι το πρώτο με Έλληνα σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin, το σημαντικότερο βραβείο μαγειρικής στον κόσμο.

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στην Αμερική. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet.


Από την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και για μία εβδομάδα, θα παρακολουθήσουμε τις οντισιόν του Master Chef που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τη διαδικασία του bootcamp.

Στον διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή 5000 άνθρωποι κάθε ηλικίας και επαγγέλματος με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για τη μαγειρική. Από αυτούς, οι 500 πέρασαν μπροστά από τους κριτές κατά τη διάρκεια των οντισιόν.

Οι ερασιτέχνες σεφ με όρεξη, κέφι, ελπίδα, όνειρα αλλά και πολύ άγχος, παρουσίασαν στους τρεις κριτές τις δημιουργίες τους. Εκείνοι που κατάφεραν να αποσπάσουν τα θετικά τους σχόλια και να κερδίσουν την ποδιά του master chef, πήραν το εισιτήριο για το bootcamp.

Στη φάση του bootcamp οι επίδοξοι σεφ έπρεπε να περάσουν από σκληρές δοκιμασίες. Οι κριτές απαιτούσαν τεχνική, ταχύτητα, δημιουργικότητα, φαντασία, αγάπη και πάθος για τη μαγειρική. Από τους 50 υποψήφιους μόνο οι 20 κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του Master Chef.

Στο τέλος μόνο ένας θα καταφέρει να αναδειχτεί ο πρώτος Έλληνας Master Chef και θα κερδίσει 50.000€.

Το πρόγραμμα βασίζεται στο αυστραλέζικο «Master Chef Australia» που έχει ενθουσιάσει το κοινό της Αυστραλίας και κάθε άλλης χώρας όπου έχει προβληθεί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved