Στέλιος Παρλιάρος: «Το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο μυρίζει Ελλάδα»
Media

Στέλιος Παρλιάρος: «Το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο μυρίζει Ελλάδα»

Ο Στέλιος Παρλιάρος ξεκίνησε τις εκπομπές του από τη Χίο και εξήγησε τον λόγο. 

Μάλιστα, εξήγησε σε ποιες περιοχές θα ταξιδέψει η

Ξεκινήσατε τις εκπομπές σας από τη Χίο. Για ποιο λόγο επιλέξατε το συγκεκριμένο νησί;

«Η Χίος είναι ένας ευλογημένος τόπος, που έχει το προνόμιο να διαθέτει τη μοναδικότητα της μαστίχας. Είναι ένα υλικό σπάνιο και απαραίτητο στη ζαχαροπλαστική. Έχει, επίσης, το περίφημο χιώτικο μανταρίνι που ξεχωρίζει για το άρωμα και τη. γεύση του. Έτσι αποφάσισα να επισκεφτώ τη Χίο για άλλη μία φορά, για να γνωρίσω στους τηλεθεατές την ατελείωτη ομορφιά της και να φτιάξω γλυκά με τα δύο αυτά υλικά στο πρώτο επεισόδιο»

Ποιες περιοχές θα σας δούμε να επισκέπτεστε;

«Για το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο επισκεφθήκαμε το πανέμορφο Νυμφαίο, το οποίο είναι γεμάτο από τις χαμένες στην ομίχλη ομορφιές του βουνού. Μαζεύουμε καρπούς και μανιτάρια στο δάσος. Όλο το επεισόδιο μυρίζει Ελλάδα. Στο πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο περπατάμε στα γραφικά σοκάκια του Μετσόβου, ανακαλύπτουμε ξεχασμένες συνταγές από παλιά τετράδια και φτιάχνουμε μια υπέροχη βασιλόπιτα, βασισμένη σε μια παραδοσιακή αλλά εξελιγμένη συνταγή. Ακολουθεί η Λέσβος με το καστανόδασος, η Ζάκυνθος με τη σταφίδα, η Κρήτη με βότανα και πετιμέζι. Και το ταξίδι συνεχίζεται....»

Έχετε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της σεζόν ή συνεχίζετε την ώρα που μιλάμε;

«Έχουμε ολοκληρώσει 8 επεισόδια. Τα υπόλοιπα μέρη θα τα επισκεφθούμε μετά τις γιορτές»

Υπάρχει σαφής ελληνική ταυτότητα στη ζαχαροπλαστική ή έχει χαθεί στις επιρροές δημοφιλέστερων όπως η γαλλική;

«Έχει σίγουρα δεχτεί επιρροές, όπως κάθε τι άλλωστε, αλλά συνεχίζει να υπάρχει Σημασία έχει να -προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τις παραδοσιακές συνταγές και να τις εξελίξουμε» εξήγησε στο 7μέρεςtv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved