Έλλη Στάη: «Η ενημέρωση είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι ενός καναλιού»
Media

Έλλη Στάη: «Η ενημέρωση είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι ενός καναλιού»

Επέστρεψε και πάλι στα τηλεοπτική δρώμενα αναλαμβάνοντας το τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open tv.

Η Έλλη Στάη είναι πάνω από όλα δημοσιογράφος, με την αξιοπιστία να είναι το πρώτο ζητούμενο.

Τα νούμερα τηλεθέασης όμως τα παρακολουθεί στενά;

«Δεν παρουσιάζουμε απλώς τις ειδήσεις, είμαστε δημοσιογράφοι που υπογράφουμε την είδηση με τον τρόπο που την παρουσιάζουμε και τη σχολιάζουμε. Εννοείται πως όταν υπάρχουν μετρήσεις, τις παρακολουθείς. Αυτό που δεν κάνεις ποτέ είναι να αλλοιώνεις τους στόχους σου με γνώμονα τα νούμερα τηλεθέασης. Η ενημέρωση είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι ενός καναλιού με πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα και εκεί θα πρέπει να έχει κανείς τη μεγαλύτερη επιμονή για να δώσεις αυτό που έχεις σχεδιάσει ως αντίληψη και ως άποψη. Αυτό κάνουμε εμείς. Αν με ρωτάς για τα νούμερα τηλεθέασης του δελτίου, θα σου πω πως το περιεχόμενο ενός δελτίου δεν θα πρέπει να άγεται και να φέρεται από την τηλεθέαση. Θα πρέπει να την υπολογίζει, να κάνει διορθωτικές κινήσεις, αλλά δεν πρέπει να χάνει το στόχο του. Δεν μπορώ δηλαδή από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ θέλω να χάνω πολιτική ενημέρωση, να γίνω trash ή πολύ light. Αυτή είναι εύκολη συνταγή. Η δύσκολη είναι αυτή που πρέπει να ακολουθήσεις με το σωστό τρόπο. Αν έχεις περιγράψει τι είναι αυτό που θες να κάνεις, θα πρέπει να παλέψεις με όλα όσα έχεις. Κι αυτό απαιτεί δουλειά και χρόνo»

Υπάρχουν παρουσιαστές και στελέχη των οποίων η καθημερινότητα καθορίζεται στις 7.00 το πρωί, την ώρα δηλαδή που φτάνουν τα νούμερα τηλεθέασης…

«Δεν υπήρξα ποτέ από αυτούς. Εγώ είμαι με τους άλλους, με εκείνους που πιστεύουν πως πρέπει να βάλεις σφραγίδα προϊόντος. Άπαξ και τη βάλεις, συζητηθείς με τον τρόπο που θέλεις εσύ α συζητηθείς, παράγεις σωστή ενημέρωση, παράγεις αναμεταδιδόμενη ενημέρωση – πράγμα που το Open κάνει από την πρώτη μέρα - κοιτάς και τις υπόλοιπες παραμέτρους, συνεχίζοντας να δουλεύεις αδιάκοπα»

Βλέπετε ξανά τα δελτία σας για να διορθώσετε κάποιες αστοχίες;
«Τις αστοχίες μας τις γνωρίζουμε πριν βγούμε καν, στον αέρα. Συζητάμε, βλέπουμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε… Εννοείται πως είναι συνεχώς στη σκέψη μας», λέει η ίδια στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved