MasterChef τελικός: Ο περσινός νικητής προβλέπει ποιος θα πάρει το έπαθλο φέτος (photos)
Media

MasterChef τελικός: Ο περσινός νικητής προβλέπει ποιος θα πάρει το έπαθλο φέτος (photos)

MasterChef τελικός: Ο περσινός νικητής του MasterChef, παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε για όλα. 

Ο Τιμολέων Διαμαντής, λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του ριάλιτι μαγειρικής, έκανε και την πρόβλεψή του. Ποιος πιστεύει ότι θα βγει νικητής φέτος;

Τι κάνετε φέτος; Πώς περάσατε αυτήν τη χρονιά;

Ταξίδεψα στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη, στο Μόναχο, στην Κύπρο και στη Σουηδία. Γενικά επένδυσα σε αυτό το κομμάτι, γιατί δεν είχα και κάποια πρόταση για δουλειά, οπότε επειδή είχα την ευχέρεια είπα «ας ταξιδέψω». Παράλληλα, παρακολούθησα σεμινάρια έκανα σεμινάρια σε φοιτητές, κάναμε αρκετά φιλανθρωπικά, έφαγα σε καλά εστιατόρια. Ήταν για προσωπικό όφελος και πραγματικά το ευχαριστήθηκα. Έζησα την κάθε στιγμή.

Στο εξωτερικό ποια είναι η γνώμη των σεφ για την ελληνική κουζίνα και τους Έλληνες μάγειρες;

Λατρεύουν την ελληνική γεύση. Είμαστε η μόνη χώρα που υπερτερούμε σε θέμα γεύσης, σιγά σιγά αρχίζουν και μας σέβονται. Προσωπικά, σε όσους είπα ότι έχω κερδίσει τον διαγωνισμό με σέβονται πολύ περισσότερο απ' ό,τι στην Ελλάδα γιατί στην Ελλάδα υπάρχει μια ρετσινιά όταν περνάς από τηλεόραση. Στο εξωτερικό σε βλέπουν λίγο διαφορετικά, δεν κοιτάζουν καθόλου το τηλεοπτικό κομμάτι, κοιτάζουν ότι είσαι νικητής του «MasterChef».

Έχετε κατασταλάξει μαγειρικά σε μία κουζίνα;

Είμαι Έλληνας, θέλω να κάνω ελληνική κουζίνα είμαι φανατικός με την ελληνική και με τη μεσογειακή κουζίνα αλλά αυτό που θέλω είναι να ασχολούμαι με την τοπική κουζίνα της κάθε περιοχής. Γι’ αυτό και επέλεξα να δουλέψω στην Κρήτη.

Στην Κρήτη τι κάνετε αυτή την περίοδο;

Είμαι στο Ρέθυμνο, στο εστιατόριο «Hasika» του γνωστού σεφ Μιχάλη Χάσικου. Με τον Μιχάλη Χάσικο είμαστε φίλοι εδώ και πέντε χρόνια, έχουμε το ίδιο σκεπτικό, ταιριάζουμε στο στυλ και στη φιλοσοφία.

Ως νικητής τι συμβουλεύετε τους δύο παίκτες, τους δύο φιναλίστ;

Να το χαρούν πάρα πολύ, με χαμόγελο, λιγότερο άγχος, γιατί έχουν φτάσει στον στόχο τους. Από κει και πέρα προσοχή στους... καρχαρίες που κυκλοφορούν, προσοχή στις κινήσεις τους, να κάτσουν να ξεκουραστούν από την ψυχολογική πίεση και έπειτα από ενάμιση μήνα να βγουν για δουλειά. Δουλειά, όμως, να μην περιμένουν από την τηλεόραση.

Δείτε στην παρακάτω gallery ποιον προβλέπει για νικητή του φετινού MasterChef:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved