Αλικάκη: Όλα όσα αποκάλυψε για τον ρόλο της στη νέα σειρά του Γεωργίου «Αστέρια στην άμμο» (pics)
Media

Αλικάκη: Όλα όσα αποκάλυψε για τον ρόλο της στη νέα σειρά του Γεωργίου «Αστέρια στην άμμο» (pics)

Η Μυρτώ Αλικάκη θα συμμετέχει στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου «Αστέρια στην άμμο», που θα προβάλλεται στον Alpha

Η ηθοποιός θα υποδύεται την Ασπασία, που είναι μια ιδιαίτερη γυναίκα με περίεργο χαρακτήρα ενώ ο μοναδικός άνθρωπος για τον οποίο νιώθει αγάπη είναι ο γιος της. Όταν ρωτήθηκε λοιπόν για τον ρόλο της, είπε:

«Η Ασπασία είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, είναι μια γυναίκα που από πολύ μικρή παντρεύτηκε από συμφέρον της οικογένειας της, όχι δικό της, για να σώσει μια κατάσταση κι ενώ ήταν ερωτευμένη με κάποιον άλλον.

Αυτός ο γάμος που έκανε και από τον οποίον προέκυψε ένα παιδί, είναι ένας γάμος μέσα στον οποίον είναι δυστυχισμένη και κατ' επέκταση έχει αποφασίσει να αποτραβηχτεί, να μη συμμετέχει πάρα πολύ σε ό,τι την πληγώνει και να αφιερωθεί στην τέχνη της, που είναι η γλυπτική και οι κατασκευές. Άρα, λοιπόν, περνά όλη της τη ζωή μέσα σε αυτό το ατελιέ που έχει, αρκετά αποτραβηγμένη από τον κόσμο.

Έχει μέσα της έναν βαθύ αγιάτρευτο πόνο γι' αυτόν τον άντρα που αγάπησε και δεν είχε ποτέ, ο οποίος προφανώς θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην πορεία και το μόνο πρόσωπο με το οποίο έχει μια τρυφερή σχέση είναι το παιδί της. Αυτός ο παλιός έρωτας (Δημοσθένης Παπαδόπουλος) θεωρείται νεκρός από όλους, δεν είναι όμως, έχει κάπου εξαφανιστεί».

Έχετε κοινά στοιχεία με την Ασπασία;

«Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στη Ρόδο και την Κύπρο, οπότε ο μεγαλύτερος όγκος των γυρισμάτων είναι σε αυτά τα δύο μέρη, καθώς επίσης και στην Ινδία. Τα γυρίσματα των εσωτερικών χώρων πραγματοποιούνται στην Κύπρο. Οπότε κάθε εβδομάδα είμαι αεροπλανάκι, Κύπρος, γυρισματάκι και πάλι πίσω γιατί το φθινόπωρο θα συμμετέχω και στην παράσταση «Ψύλλοι στα αυτιά» πλάι στον Πέτρο Φιλιππίδη στο θέατρο "Μουσούρη"».

«Η καλλιτεχνική φύση που έχω και που πάντα μου άρεσε να φτιάχνω κι εγώ πράγματα με τα χέρια μου είναι κοινό στοιχείο, παρ' όλα αυτά, όμως, η ζωή της Ασπασίας δεν μου είναι καθόλου οικεία. Πολύ δύσκολα θα μπορούσα να με φανταστώ να έχω ζήσει έτσι τη ζωή μου, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν την κατανοώ και δεν την αγαπώ. Αυτό που εγώ θεωρώ πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της γυναίκας και στην ουσία αυτό έχει υπάρξει ο οδηγός μου για να δω πώς θα την υποδυθώ, είναι αυτή η εσωστρέφεια που έχει.

Η Ασπασία είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να μην εκφράζει ούτε τον θυμό της ούτε τον πόνο της στους άλλους. Είναι από τους ανθρώπους που τα έχουν καταπιεί όλα. Είναι ένας πάρα πολύ πιεσμένος άνθρωπος εσωτερικά και αυτό για μένα είναι ίσως το πιο σημαντικό της στοιχείο. Γι' αυτό κιόλας σκέφτηκα πώς θα μπορούσε να είναι και εξωτερικά, τι αλλαγή θα μπορούσα να κάνω, πώς θα ντύνεται αυτή η γυναίκα, δηλαδή δεν είναι μια κανονική γυναίκα ανάμεσα μας. Είναι αυτό που θα λέγαμε αλαφροΐσκιωτη, είναι αυτοί οι άνθρωποι που είναι εδώ μαζί μας και δεν είναι κιόλας».

Πώς είναι η σχέση ανάμεσα στην Ασπασία και τον γιο της, τον Μάξιμο;

«Είναι το μόνο πλάσμα με το οποίο έχει κάποια τρυφερή και σωματική επαφή, με όλα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργεί αν λάβουμε υπόψη τον χαρακτήρα της, γιατί ένα παιδί που μεγαλώνει με έναν τέτοιο γονιό πολύ συχνά καλείται εκείνο να γίνει κηδεμόνας του, πράγμα που προκαλεί και στο παιδί ένα βάρος. Αυτό το παιδί νιώθει ταυτόχρονα την ανάγκη να την προστατεύσει, γιατί είναι μάνα του και την αγαπά, ταυτόχρονα όμως τον θυμώνει αυτό».

Μπορεί μια γυναίκα να μείνει εγκλωβισμένη σε έναν γάμο ή κάποια στιγμή όλο αυτό θα σκάσει;

«Γνωρίζω ανθρώπους που το έχουν κάνει αυτό, ναι. Μου φαίνεται φοβερά ανθυγιεινό, πιστεύω δηλαδή πως ό,τι καταπίνουμε, ό,τι προσπαθούμε να μη βλέπουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, κάποια στιγμή, με κάποιον τρόπο βγαίνει. Τώρα θα είναι μια επανάσταση, θα είναι μια αρρώστια, πιστεύω όμως ότι ο άνθρωπος κάποια στιγμή κάτι θα βγάλει. Δεν νομίζω να υπάρχει τόσος πόνος και να μη βγει προς τα έξω».

Φέτος βλέπουμε πως τα κανάλια επενδύουν και πάλι στην ελληνική μυθοπλασία...

«Το κοινό αγαπά πάρα πολύ τη μυθοπλασία, το έχει αποδείξει αυτό περίτρανα. Επίσης, η τηλεόραση απευθύνεται στους ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με το ‘Ιντερνετ. Δεν μπορείς λοιπόν τον κόσμο να τον έχεις μόνο με επαναλήψεις ή μόνο με εκπομπές ή μόνο με ριάλιτι. Σίγουρα η φάση με τα ριάλιτι έχει κορεστεί και, όπως όλα στη ζωή, έτσι κι αυτό κάνει κύκλους. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που δυσκολεύτηκε να επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια» εξήγησε η Μυρτώ Αλικάκη στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved