Πέτρος Λαγούτης:«Σε κάθε ρόλο  βάζουμε δικά μας στοιχεία» (pics)
Media

Πέτρος Λαγούτης:«Σε κάθε ρόλο βάζουμε δικά μας στοιχεία» (pics)

Ο Πέτρος Λαγούτης θα πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου «Αστέρια στην άμμο» στον Alpha

Ο ηθοποιός θα υποδύεται τον Νικηφόρο, έναν μεγαλοδικήγορο που έχει έναν αποτυχημένο γάμο, ενώ είναι χειριστικός απέναντι στον γιο του. Ο ίδιος, μιλώντας για τον ρόλο του, είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι ένας μεγαλοδικηγόρος, παντρεμένος με την Αμαλία. Είναι δυο άνθρωποι τελείως αντίθετοι μεταξύ τους. Ο γάμος τους δεν ευτύχησε ποτέ, γιατί από την αρχή έγινε για άλλους λόγους. Ο Νικηφόρος με τα δικά του προσωπικά του μπλεξίματα έχει οδηγηθεί σε έναν δρόμο μάλλον σκοτεινό, που τον κάνει να φαίνεται αδίστακτος και μέσα σε αυτό το "πανηγύρι" που βρίσκεται η ψυχή και το μυαλό του δεν διστάζει να ανακατέψει και τον γιο του και τον έρωτα του γιου του, την Αλεξία (Λαμπρινή Σκρέκα)».

Έχετε βάλει δικά σας στοιχεία στον ρόλο;

«Πάντα βάζουμε δικά μας στοιχεία, αλλιώς δεν γίνεται. Ο ρόλος είναι γραμμές σε ένα χαρτί, το ζήτημα είναι με ποια ματιά θα δει κανείς αυτές τις γραμμές και πώς θα τις μεταφέρει στην οθόνη. Εκ πρώτης δεν έχω κοινά στοιχεία με τον Νικηφόρο, αλλά αυτό είναι και πιο ιντριγκαδόρικο για έναν ηθοποιό. Μου αρέσει πολύ να ενσαρκώνω χαρακτήρες που φαινομενικά τουλάχιστον είναι αντίθετοι με μένα».

Βρήκατε στοιχεία στον χαρακτήρα του Νικηφόρου που σας έκαναν να τον συμπαθήσετε;

«Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που είναι μόνο κακός ή μόνο καλός. Τα δυο αυτά στοιχεία παλεύουν από καταβολής της ανθρωπότητας μέσα στην ανθρώπινη ψυχή και οι επιλογές του καθένα είναι αυτές που τον ωθούν να περάσει την κόκκινη γραμμή. Εάν δεν καταλάβω έναν ρόλο, δεν μπορώ να κάνω ούτε την καλή του ούτε την κακή του πλευρά, οπότε όταν τον καταλάβεις πρέπει να τον συμπαθήσεις και άρα να υπερασπιστείς όλες τις πράξεις του, ακόμα κι αυτές που φαίνονται πολύ άσχημες».

Τόσα χρόνια παντρεμένος, δεν έχει δει πως η γυναίκα του έχει απομακρυνθεί από κοντά του;

«Έχει πάψει πια να τον ενδιαφέρει αυτό το πράγμα γιατί χρόνια δέχεται αυτή την απόρριψη, χρόνια υπάρχει αυτή η απομάκρυνση και από πλευράς του και από πλευράς της Ασπασίας. Κάποτε ράγισε ' το γυαλί γιατί βγήκαν στην επιφάνεια πράγματα ή δεν βγήκαν άλλα που έπρεπε να βγουν, και διαρκώς απομακρύνεται ο ένας από τον άλλον. Η Ασπασία είναι πιο καλλιτεχνική φύση, ο Νικηφόρος είναι πιο πρακτικός, χωμένος στην καθημερινότητα του που διαρκώς απομονώνεται από τους άλλους και από τον εαυτό του. Από αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα».

Ο Νικηφόρος βάζει πάνω από όλα το δικό του συμφέρον. Πιστεύετε όμως πως αγαπά τον γιο του;

«Μου είναι δύσκολο να διανοηθώ ένας πατέρας να μην αγαπά τον γιο του, αλλά πάλι πέφτει στην παγίδα του να χειριστεί καταστάσεις και ανθρώπους -ακόμη και τον γιο του- προκειμένου να καταφέρει αυτό που 'θα τον βγάλει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί. Δεν τον χειρίζεται με έναν τρόπο που προσπαθεί να του κάνει' κακό, αλλά του λέει ψέματα, όπως κάνουν όλοι οι χειριστικοί άνθρωποι για να τον φέρει στα μέτρα που βολεύουν αυτόν».

Φέτος, τα κανάλια επενδύουν και πάλι στην ελληνική μυθοπλασία...

«Η μυθοπλασία δεν κινδυνεύει ποτέ να εξαφανιστεί από καμία τηλεόραση παγκοσμίως! Περάσαμε όλα αυτά που περάσαμε σε αυτή τη χώρα και φυσικό ήταν να υπάρχει μείωση των σειρών, των budget και όλων. Μακάρι τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα και η μυθοπλασία θα ξαναβρεί τη θέση της.

Μπορεί να μην είναι αυτή που ήταν κάποτε, γιατί ίσως και αυτό που γινόταν να μην ήταν φυσιολογικό για τη χώρα μας - δεν έχουμε μια αγορά 100 εκατομμυρίων ανθρώπων, είμαστε 10 εκατομμύρια. Νομίζω πως τα πράγματα σιγά σιγά θα ισορροπήσουν, γιατί τελικά από όλη αυτή την ιστορία που ζήσαμε αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το με ποιον τρόπο θα ισορροπήσουμε. Παντού», εξήγησε στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved