Kitchen Lab: Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει φίνες γεύσεις για έναν γευστικό χειμώνα
Media

Kitchen Lab: Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει φίνες γεύσεις για έναν γευστικό χειμώνα

Φίνες γεύσεις, πλούσια αρώματα και προτάσεις που θα μας βοηθήσουν να υποδεχθούμε τον χειμώνα προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 16:50.

Σούπα γκούλας, μια παραδοσιακή συνταγή από την Ουγγαρία, νόστιμη και χορταστική, είναι το πρώτο πιάτο του Σαββατιάτικου μενού. Ο Άκης κόβει το κρέας, τσιγαρίζει με ελαιόλαδο και προσθέτει κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη, πάπρικα, πατάτες, καρότα, βούτυρο και μαύρο σουσάμι. Όταν λιώσει το βούτυρο, ρίχνει ντομάτα κονκασέ και ζωμό βοδινού και βράζει για 2 με 2 ½ ώρες. Σερβίρει με γιαούρτι, πάπρικα, μαϊντανό και ψωμάκι.

Ένα γευστικό ριζότο κολοκύθας ακολουθεί. Σε ένα βαθύ τηγάνι τοποθετεί ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα, μαζί με θυμάρι και σέλερι σε μικρά κομμάτια και ρύζι. Σβήνει με κρασί, προσθέτει ζωμό λαχανικών και νερό σε δόσεις, μέχρι να βράσει το ρύζι. Στη συνέχεια, βάζει και πουρέ από κολοκύθα, ανακατεύει καλά και αφαιρεί από τη φωτιά, προσθέτοντας βούτυρο και παρμεζάνα. Βlue cheese, κολοκυθόσπορος, θυμάρι και βούτυρο σε κομμάτια συνοδεύουν αρμονικά αυτήν την υπέροχη συνταγή.

Το γλυκό είναι ένα αφράτο κέικ λεμόνι με γλάσο. Η διαδικασία παρασκευής του ξεκινάει στο μίξερ, όπου χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και αφού αφρατέψει το μείγμα ρίχνουμε τα αβγά. Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε γιαούρτι, αλάτι και ξύσμα από λεμόνια. Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι με μπέικιν και το μεταφέρουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά, για να το περιχύσουμε με γλάσο, το οποίο φτιάχνουμε με ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved