Κόκκινο ποτάμι: Τι θα δούμε στην τηλεταινία αυτή την Κυριακή (01/03);
Media

Κόκκινο ποτάμι: Τι θα δούμε στην τηλεταινία αυτή την Κυριακή (01/03);

Κόκκινο ποτάμι: Η δραματική σειρά εποχής  σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ξετυλίγει μια σειρά από γεγονότα που ανατρέπουν όλα όσα έμοιαζαν δεδομένα…

Τι θα δούμε στην τηλεταινία που θα προβληθεί αυτή την Κυριακή στις 21:00 στο OPEN;

Η Σοφία με τον γιατρό Νικολαϊδη αγωνιούν προσπαθώντας να μάθουν κάτι για την Ιφιγένεια.

Ο Καρτάλ θεωρώντας ότι ο Κερέμ ευθύνεται για την απόδραση της Ιφιγένειας «έρχεται στα χέρια» με τον γιο του. Ο ξαφνικός ερχομός του Μίλτου στην Πόλη, αναζητώντας την Ιφιγένεια, αιφνιδιάζει τον Κερέμ αλλά και την οικογένεια Νικολαϊδη, η οποία ενημερώνεται ότι η Ιφιγένεια «το έσκασε».

Στην Αμισό, ο τελάλης διατάζει την εκκένωσή της από τους Χριστιανούς κατοίκους και την επόμενη μέρα το μεγάλο καραβάνι ξεκινά, αφήνοντας πίσω την πατρίδα.

Ο Αλή με την Ιφιγένεια, καθώς κατευθύνονται προς το Ερζερούμ, συναντούν τη μεγάλη πομπή των ξεριζωμένων και γίνονται μάρτυρες των επιθέσεων, των βιασμών και των λεηλασιών που δέχονται από τους Τούρκους.

Φτάνοντας στο Ερζερούμ, ο Αλή συστήνει την Ιφιγένεια στους γονείς του ως αρραβωνιαστικιά του, με το όνομα Αϊσέ. Οι γονείς του την κοιτούν με δυσπιστία και γρήγορα η μητέρα του Αλή αντιλαμβάνεται ότι η Ιφιγένεια είναι έγκυος και ζητά από τον γιο της να την παντρευτεί το συντομότερο. Ο Αλή τη διαψεύδει και φεύγει για την Κωνσταντινούπολη για να παραδώσει το γράμμα της Ιφιγένειας στους γονείς της.

Το καραβάνι με τους Αμισιώτες συνεχίζει την πορεία του με τα δεινά των ξεριζωμένων να μην έχουν τελειωμό. Ο Γιώργος Παυλίδης, μη μπορώντας να τους ακολουθήσει μένει ανήμπορος πίσω, όμως το γεγονός αυτό θα γίνει η αφορμή να ξαναδεί τους γιους του για τελευταία φορά.

Στα βουνά, η Βασιλική, η Ευγενία και η Δόμνα σμίγουν με τον Θέμη, τον Μίλτο και τον Παναγιώτη και βρίσκουν ένα κρησφύγετο, προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Εν τω μεταξύ, ο Μίλτος φεύγει βιαστικά για το Ερζερούμ, ακολουθώντας τα ίχνη της Ιφιγένειας. Στην αγορά, βλέπει από μακριά την Ιφιγένεια ντυμένη Τουρκάλα μαζί με την μητέρα του Αλή, αλλά εκείνη τη στιγμή οι Τούρκοι τον συλλαμβάνουν και τον στέλνουν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στην Κωνσταντινούπολη. Από τα βασανιστήριά του τον σώζει ο Καρτάλ, ως αντάλλαγμα για τη σωτηρία της ζωής του Κερέμ, και τον στέλνει στο Παρίσι. Επισήμως, όμως, για τους Τούρκους ο Μίλτος είναι νεκρός και η δυσάρεστη είδηση γίνεται γνωστή στην οικογένεια Νικολαϊδη, αλλά και στην Ιφιγένεια, η οποία στο άκουσμά της παραλύει.

Ο Μίλτος, ασφαλής πλέον στο Παρίσι, στο σπίτι της θείας Ελένης, προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί στην Ιφιγένεια, αλλά και να βρει τρόπο να επιστρέψει στο Ερζερούμ.

Στο μεταξύ στο Ερζερούμ, οι ετοιμασίες του γάμου του Αλή και της Ιφιγένειας ξεκινούν.

Στα βουνά, στο κρησφύγετο, τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Θέμη και την Βασιλική, αφού το παιδί τους βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο.

Οι Τούρκοι κηρύσσουν επιστράτευση και όσοι αρνούνται θεωρούνται προδότες. Στην Αμισό στήνουν κρεμάλες στην πλατεία του χωριού. Ο Θεόκλητος καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει σωτηρία και στέλνει μήνυμα συνάντησης στον Θέμη.

Στο μεταξύ, ο γιατρός Νικολαϊδης επιστρατεύεται με τη βία. Η Σοφία μαζί με την Αρίν και στα κορίτσια αποφασίζουν να φύγουν και να πάνε πίσω στο Ακ Νταγ Ματέν. Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και ξεκινούν. Το βράδυ, η Σοφία και η Αρίν μιλούν για πρώτη φορά για τον Μιχάλη και ανοίγουν τις καρδιές τους, αντιλαμβανόμενες ότι η μοίρα τους είναι κοινή.

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

Τηλεταινία-Την Κυριακή στις 21.00 στο OPEN

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved