Euphoria: Η σειρά για τη Gen Z που «κέρδισε» τους ενήλικες
Media

Euphoria: Η σειρά για τη Gen Z που «κέρδισε» τους ενήλικες

Είναι η νέα μεγάλη επιτυχία στην παγκόσμια τηλεοπτική σκηνή των νεανικών σειρών: Το Euphoria, με πρωταγωνίστρια το αστέρι της ποπ Zendaya, μιλά για τη ζωή των εφήβων της «Generation Z», όχι όπως θα θέλαμε να είναι, όπως φανταζόμαστε ότι είναι ή πώς περιμένουμε να είναι.

Μιλά για τη ζωή των εφήβων σήμερα, με έναν τρόπο που μόνο «από μέσα» μπορεί κάποιος να δει - αυτή είναι και η μεγάλη της επιτυχία, όπως παραδέχονται κοινό και κριτικοί παγκοσμίως. Κατατάσσεται στην κατηγορία teen drama - είναι της HBO και μπορούμε να την παρακολουθήσουμε στην Ελλάδα αποκλειστικά από το Vodafone TV - όμως διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες του είδους της ακριβώς γιατί κατορθώνει να αποτυπώσει στο τηλεοπτικό σύμπαν την πραγματικότητα που ζουν οι έφηβοι στην αμερικανική κοινωνία σήμερα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν απευθύνεται μόνο στο εφηβικό κοινό, αλλά και στους μεγαλύτερους – και στους πολύ μεγαλύτερους, όπως είναι για παράδειγμα οι γονείς των σημερινών εφήβων.

Μιλώντας μέσα από μια πολύ σκληρή ιστορία, της Ρου, μιας έφηβης που παραλίγο να πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών και την οποία υποδύεται η Zendaya, το Euphoria εξηγεί πώς και γιατί οι teenagers δρουν και αντιδρούν σε όσα συμβαίνουν όχι μόνο γύρω τους, αλλά και μέσα τους. Η σκέψη τους, η διαδικασία μέσω της οποίας επεξεργάζονται τα ερεθίσματα που δέχονται, ο τρόπος λειτουργίας τους και το βάθος των συναισθημάτων τους, είναι το αντικείμενο μιας τηλεοπτικής σειράς που τείνει να εξελιχθεί σε φαινόμενο, κερδίζοντας δεκάδες φανατικούς τηλεθεατές καθημερινά. Εδώ δεν υπάρχει σωστό και λάθος, δεν υπάρχει καλό και κακό, δεν υπάρχει φυσιολογικό και αφύσικο: Όλα είναι όλοι, όλα έχουν μια εξήγηση, παντού υπάρχουν ερωτήματα και απαντήσεις, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και την καρδιά μας ελεύθερη για να τις βρούμε.

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved