Ημέρα της γυναίκας: Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει για τις γυναίκες στο Kitchen Lab (Photos)
Media

Ημέρα της γυναίκας: Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει για τις γυναίκες στο Kitchen Lab (Photos)

Ημέρα της γυναίκας: Λαχταριστές συνταγές, εύκολες στην εκτέλεση τους και μοναδικές στη γεύση τους περιλαμβάνει το μενού του «Kitchen Lab», την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 16:50.

Ψαροκεφτέδες, γρήγοροι στην παρασκευή τους και πολύ θρεπτικοί, έρχονται πρώτοι στο μενού.


Η διαδικασία ξεκινάει στο τηγάνι, με τον Άκη να τσιγαρίζει σε ελαιόλαδο κρεμμύδι μαζί με σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτει θυμάρι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σοτάρει μέχρι καραμελώσουν. Κόβει μπακαλιάρο σε μικρά κυβάκια, τα βάζει σε μπολ και προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Βάζει ψωμί, κρεμμύδι, ανακατεύει και πλάθει σε κεφτέδες. Τηγανίζει για 2 με 3 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα, μεταφέρει σε ταψί και ψήνει στον φούρνο για 10 με 15 λεπτά.


Για τη σάλτσα με την οποία συνοδεύει τους ψαροκεφτέδες, βάζει σε ένα μπολ μαγιονέζα, ξύσμα και χυμό από λάιμ, κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, μια πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και ανακατεύει. Σερβίρει με φέτες από λεμόνι, δυόσμο και ρίγανη.

Για κυρίως πιάτο, ο Άκης προτείνει μια συνταγή που ανακαλύφθηκε στην Ιταλία, διαδόθηκε σε ολόκληρη την υφήλιο και αγαπήθηκε πολύ κι είναι σίγουρα μια από τις πιο αγαπημένες των παιδιών. Τα Mac n’ Cheese μπορείτε να τα βρείτε σε πολλές παραλλαγές, αλλά ο αγαπημένος σεφ θα μας δείξει πόσο εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κλασικό comfort food με τορτελίνια.


Ξεκινάει βράζοντας τα τορτελίνια για 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας. Συνεχίζει ετοιμάζοντας μπεσαμέλ. Βάζει βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτει αλεύρι. Ρίχνει γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει το μείγμα και μόλις πάρει μια βράση αφαιρεί από τη φωτιά και βάζει πιπέρι, θυμάρι και διάφορα τυριά. Ανακατεύει καλά μέχρι να λιώσουν και προσθέτει μοσχοκάρυδο.


Σουρώνει τα τορτελίνια και τα ρίχνει στη μπεσαμέλ. Ανακατεύει και μεταφέρει σε πυρίμαχο σκεύος. Κόβει μπέικον σε μικρά κυβάκια και τα βάζει σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο. Σοτάρει μέχρι να πάρει χρώμα, σουρώνει το μπέικον από το περιττό λάδι και το ρίχνει πάνω από τα τορτελίνια. Πασπαλίζει με επιπλέον τυριά και ψήνει για 20 λεπτά. Αφήνει να κρυώσει και σερβίρει.

Σιροπιαστό ρεβανί, με πυκνή και γεμάτη γεύση, είναι το κυριακάτικο επιδόρπιο. Πρώτα παρασκευάζει το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα νερό, ζάχαρη και τις φλούδες από ένα πορτοκάλι. Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρεί από τη φωτιά και προσθέτει κονιάκ.


Για το κέικ, βάζει στον κάδο του μίξερ ζάχαρη και αβγά και χτυπάει σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνει αλεύρι, μπέικιν, βανιλίνες, σιμιγδάλι και αλάτι. Μεταφέρει τα στερεά υλικά στο μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτει ξύσμα από πορτοκάλι και γιαούρτι. Χτυπάει στο μίξερ για 10 δευτερόλεπτα. Βουτυρώνει και πασπαλίζει με σιμιγδάλι ένα ταψί και απλώνει εκεί το μείγμα. Ψήνει για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς και όσο είναι καυτό το περιχύνει με το κρύο σιρόπι. Αφήνει στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί και να κρυώσει και σερβίρει με φιστίκια Αιγίνης, παγωτό, φλούδες πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved