Akis’ Food Tour: Το γαστρονομικό ταξίδι του Άκη συνεχίζεται – Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός;
Media

Akis’ Food Tour: Το γαστρονομικό ταξίδι του Άκη συνεχίζεται – Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός;

Akis’ Food Tour: Το νέο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται στον Alpha, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, στις 20:00.  Έβδομος σταθμός  η Λακωνία.

Με οδηγό του τις γεύσεις, τους ανθρώπους και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της περιοχής, στο έβδομο επεισόδιο της νέας του εκπομπής, ο αγαπημένος chef Άκης Πετρετζίκης μας ταξιδεύει στο Νομό Λακωνίας.

Επισκέπτεται μια μονάδα εκτροφής οξύρρυγχου και σολωμού στο ορεινό Καστόρι και δοκιμάζει ένα υψηλής γαστρονομίας ρουστίκ πιάτο με χόρτα και αυγά ορτυκιού στα γραφικά Πικουλιάνικα, με φόντο την κοιλάδα που απλώνεται κάτω από την Καστροπολιτεία του Μυστρά.

Στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι, ο Άκης μάς ξεναγεί στο βιολογικό αγρόκτημα της οικογένειας Γκολέμη στους πρόποδες του Ταΰγετου, μας μαθαίνει μια πανάρχαια τεχνική για το ψάρεμα της γαρίδας στο γραφικό λιμανάκι του Γέρακα, ενώ τρεις αυθεντίες στα παραδοσιακά ζυμαρικά του δείχνουν όλα τα μυστικά για τις αυθεντικές γκόγκες. Η γευστική περιήγησή του στη Λακωνία ολοκληρώνεται με ένα πέρασμα από τη μαγευτική Μονεμβασιά, με τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα και το φημισμένο υδρόμελι - το ποτό του «Game of Thrones»!

Όπως σε κάθε επεισόδιο, δεν λείπουν οι πρωτότυπες συνταγές του Άκη: θα τον απολαύσουμε να ετοιμάζει ένα superfood πιάτο με τρίχρωμες φακές και καπνιστή πέστροφα αλλά και το πιο νόστιμο σάντουιτς σολωμού δίπλα στις όχθες του ποταμού Ευρώτα. Θα τον δούμε να τηγανίζει τραγανιστά σαΐτια σε δική του παραλλαγή και να φτιάχνει την πιο απολαυστική (και...περιπετειώδη) μπρουσκέτα με μαριναρισμένα καλοκαιρινά φρούτα, με τους δυνατούς ανέμους της Μονεμβασιάς να του αναποδογυρίζουν τα σκεύη.

Στο μουσικό σήμα της εκπομπής ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει το τραγούδι «Το ταξίδι», σε μουσική Γιάννη Σκούταρη και στίχους Παντελή Κυραμαργιού.

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

«AkisFood Tour», με τον Άκη Πετρετζίκη

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved