Kitchen Lab: Κρουασανάκια και μπισκότα λεμόνι μας ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης
Media

Kitchen Lab: Κρουασανάκια και μπισκότα λεμόνι μας ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης

Kitchen Lab: Τον τρόπο για να φτιάξετε εύκολα κρουασανάκια αλλά και μπισκότα λεμόνι παρουσιάζει ο Άκης Πετρετζίκης την Κυριακή 26 Απριλίου, στις 16:50.

Ένα σνακ για κάθε στιγμή της μέρας, τα αλμυρά κρουασανάκια του Άκη είναι ότι πιο «must» για κάτι γρήγορο αλλά όχι κοινό, νόστιμο αλλά όχι προβλέψιμο, συνηθισμένο αλλά όχι με την μορφή ενός «χειροποίητου» και σπιτικού γεύματος. Χτυπάει στον κάδο του μίξερ νερό, μαγιά, ζάχαρη και αλάτι και συνεχίζει προσθέτοντας λιωμένο βούτυρο και αλεύρι, μέχρι να έχει μια ελαστική ζύμη.

Μεταφέρει σε λαδωμένο μπολ, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει να διπλασιαστεί σε όγκο. Κόβει τη ζύμη στη μέση, ανοίγει το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβει σε 8 τρίγωνα, σαν πίτσα. Απλώνει σε κάθε κομμάτι σάλτσα bbq, πασπαλίζει με ρίγανη και βάζει από μισή φέτα ζαμπόν και μισή τυρί. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι από τη ζύμη.

Πιάνει τις δύο εξωτερικές άκρες από κάθε κομμάτι ζύμης και τυλίγει σε ρολό προς το κέντρο. Κάνει το ίδιο για όλα τα κομμάτια. Μεταφέρει σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφει με αραιωμένο κρόκο. Πασπαλίζει με σουσάμι και ψήνει ξεχωριστά το κάθε ταψί, 15 με 20 λεπτά.

Για κυρίως γεύμαπροτείνει κοκκινιστή μοσχαρίσια ουρά. Βάζει το κρέας σε ένα μπολ μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρει σε καυτό τηγάνι και σοτάρει και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα κι ύστερα τοποθετεί στη χύτρα ταχύτητας. Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά βάζει σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια, δύο καρότα κομμένα σε μισοφέγγαρα, ένα κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.

Προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σοτάρει για 1 λεπτό. Μεταφέρει στη χύτρα ταχύτητας και τοποθετεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτει δύο φύλλα δάφνης, κρέμα βαλσάμικο με σύκο, ντομάτα τριμμένη, έναν κύβο βοδινού, νερό και κλείνει με το καπάκι. Μαγειρεύει για περίπου μια ώρα και σερβίρει μαζί με πουρέ πατάτας, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρίγανη.

Το γεύμα ολοκληρώνεται με αρωματικά μπισκότα λεμόνι. Χτυπάει στον κάδο του μίξερ ζάχαρη και βούτυρο. Προσθέτει λίγο αλεύρι, ένα αβγό, χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα μπολ βάζει αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύει. Μεταφέρει στον κάδο του μίξερ και χτυπάει για λίγα δευτερόλεπτα. Ζυμώνει ελαφρά με τα χέρια για να δέσει η ζύμη και κόβει σε 24 κομμάτια.

Πλάθει σε μπαλάκια και βάζει μέσα σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη. Μεταφέρει σε ταψιά με λαδόκολλα και πιέζει ελαφρά με τα χέρια του. Ψήνει ξεχωριστά τα ταψιά για 15 με 20 λεπτά και αφήνει να κρυώσουν καλά. Για το σερβίρισμα, σε μπολ βάζει τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη, ξύσμα και χυμό από λεμόνι και ανακατεύει. Απλώνει λίγη από την κρέμα σε ένα μπισκότο και καλύπτει με ένα άλλο, ενώ μπορείτε και να τα σερβίρετε και σκέτα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved