MasterChef: Η συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη στο Masterclass θα σε ξετρελάνει! Δες την βήμα - βήμα!
Media

MasterChef: Η συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη στο Masterclass θα σε ξετρελάνει! Δες την βήμα - βήμα!

MasterChef 4: Άλλο ένα Masterclass παρακουθήσαμε αυτή την Κυριακή (26/4) στο Masterchef.

Μία συνταγή με ρίζες από Ιταλία και Κρήτη έδειξε στο σημερινό MasterClass o μέντορας των διαγωνιζόμενων, Πάνος Ιωαννίδης.
Ο λόγος για λαχταριστά καλτσούνια με αφρό κολοκύθας.
Ο καταξιωμένος σεφ έδειξε βήμα – βήμα τη συνταγή του και τη διαδικασία παρασκευής των φρέσκων ζυμαρικών.


Πάμε να τη δούμε βήμα - βήμα:

Υλικά:
Κολοκύθα

150 γρ. ανθότυρο

Αλεύρι 00 (σκληρό αλεύρι)

Σιμιγδάλι ψιλό

10 ml τσίπουρο

Μέλι

Κανέλα

Γαρύφαλλο

Πορτοκάλι

Isomalt σκόνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και την τοποθετούμε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βγάζουμε και περνάμε από σίτα. Σε ένα μπολ βάζουμε 40 γραμμάρια σιμιγδάλι και διπλάσια ποσότητα αλεύρι. Ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό και 3 κρόκους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από σιμιγδάλι και αλεύρι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το γαρύφαλλο, τις φλούδες από το πορτοκάλι, το μέλι, τη ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε το τσίπουρο.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κομμάτια τις κολοκύθας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε σιφόν.

Μετά τυλίγουμε τα καλτσούνια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για τη ζάχαρη στο τέλος ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγανάκι μέχρι να γίνει καραμέλα.

Δες το βίντεο:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved