Άγριες Μέλισσες: Λευτέρης Χαρίτος: «Είμαι λίγο περίεργος αν η επάνοδος θα είναι το το ίδιο ισχυρή»
Media

Άγριες Μέλισσες: Λευτέρης Χαρίτος: «Είμαι λίγο περίεργος αν η επάνοδος θα είναι το το ίδιο ισχυρή»

Άγριες Μέλισσες: Ο Λευτέρης Χαρίτος, που είναι πια αρκετά διάσημος ώστε, όπως περιγράφει, όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει δέκα φέτες ζαμπόν, να του ζητείται ως αντάλλαγμα ένα στοιχείο για την εξέλιξη στη σχέση του Νικηφό­ρου και της Δρόσως, δεν μπορεί να ξεφύγει από την πολυπραγμοσύνη.

«Έχω μια μανία», παραδέχεται. «Ξέρετε, εμείς οι καλλιτέχνες κουβαλάμε την ενοχή ότι είμαστε τεμπέληδες. Και δεν ξέρω, κάπως μεγάλωσα πια και προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι απ’ αυτούς».

Παρ’ όλα αυτά, είναι ο χρόνος για τον εαυτό του εκείνο που προτάσσει στο τι επανεκτίμησε την περίοδο του κοινωνικού αποκλεισμού.

«Έχω εκτιμήσει πάρα πολύ τον προσωπικό μου χρόνο. Δεν θέλω να μπω ξανά σε ένα ατέρμονο κυνήγι. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις “Άγριες Μέλισσες” γιατί ασχολούμαι και με πολλά άλλα πράγματα. Ένας σκηνοθέτης γενικά έχει πάντα 3-4 projects που τρέχει. Δεν σταματάς να ονειρεύεσαι επειδή έχεις μια σειρά που πηγαίνει καλά. Αυτό που νιώθουμε ότι αν δεν δουλεύουμε δεν κάνουμε τίποτα, δεν θα ήθελα να μου συμβεί ποτέ ξανά στη ζωή μου. Είναι τόσο εύκολο να ξεχαστείς.

Νομίζω ότι όλοι κλειστήκαμε λίγο μέσα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- και ήρθαμε σε επαφή με την αληθινή μας ζωή που έτρεχε ερήμην μας. Όλοι ακουμπάμε σε ανθρώπους και καταστάσεις που θεωρούμε δεδομένα, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Νομίζω ότι όλο αυτό έχει να κάνει πολύ με την κρίση που περάσαμε. Μας έχει μείνει ο κίνδυνος να μείνεις χωρίς δουλειά, ο κίνδυνος να μην έχει να φάει το παιδί σου. Η κρίση με πέτυχε στη χρυσή δεκαετία των 40, σε μια ηλικία όπου πρέπει να είσαι αποδοτικός και στην ακμή της καριέρας σου. Επειδή πέρασα κι εγώ κάποια χρόνια αρκετά δύσκολα, αυτό σου μένει. Και υπάρχει ένας φόβος. Οπότε λες, να κάνω κι αυτό, να κάνω κι εκείνο, να κάνω και το άλλο».

Γι' αυτό και ακούγεται αναμενόμενο το γεγονός ότι η δουλειά σε αυτή την περίοδο της αναπάντεχης αλλά επιβεβλημένης παύσης δεν του έλειψε. Και δεν φέρει καμία ενοχή που το ομολογεί.

«Ήμουν ένας πάρα πολύ κουρασμένος άνθρωπος. Με το που ήρθε η παύση μού φάνηκε τόσο ευεργετική. Νομίζω ότι, εάν συνέχιζα στους ρυθμούς δουλειάς που ήμουν, θα είχα πάθει break down. Και δεν είναι μόνο κάτι δικό μου αυτό. Με πολλούς ανθρώπους από τη σειρά που μιλάω, όλοι είχαν ανάγκη αυτό το παράξενο πράγμα. Τώρα σιγά-σιγά θα μπούμε στο γύρισμα. Εκεί που θα άρχιζε να μου λείπει, επανερχόμαστε».


Δηλαδή οι «Άγριες Μέλισσες» είναι έτοιμες για την ολική επαναφορά τους, προσφέροντας έναν ο λόγο να κλειστεί κανείς ξανά αλλά οικειοθελώς η στο σπίτι;

«Είμαστε από τους πρώτους επαγγελματικούς κλάδους που θα επιστρέφουμε. Ο κόσμος το έχει μεγάλη ανάγκη αυτό. Μας αγάπησε. Είμαι λίγο περίεργος αν η επάνοδος θα είναι το ίδιο ισχυρή. Ο εγκλεισμός σού δημιουργεί μια ανάγκη να βγεις από το σπίτι. Δεν ξέρω αν το καθημερινό ραντεβού θα τηρηθεί, όμως τα μηνύματα που παίρνουμε δείχνουν ανυπομονησία. Είναι τόσο καινούριο όλο αυτό που ζούμε», εξηγεί ο ίδιος, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που θα έχει να αντιμετωπίσει στη μετά τον κορωνοϊό εποχή.

«Ακριβώς επειδή είμαι επικεφαλής σκηνοθέτης, αυτές οι νέες συνθήκες είναι που με αγχώνουν με την καλή έννοια. Είμαστε συνέχεια σε επαφή με την παραγωγή για να δούμε πώς θα γίνει ο όλο αυτό πρακτικά. Κυκλοφόρησε κι ένα έγγραφο οδηγιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους κινηματογραφιστές. Είναι λίγο τσιμπημένες για τις δικές μας παραγωγές, παρ’ όλα αυτά είναι κάποια πράγματα που θα τα ακολουθήσουμε όλοι. Οσονούπω θα συζητήσουμε και για σκηνές με πιο πολύ κόσμο, με φιλιά, αγκαλιές», λέει μεταξύ άλλων στο περιοδικό Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved